Facebook

29 Nisan 2012 Pazar

Makyaj kadınlar için günlük bir ritüeldir..

 Kadınlar makyajdan korkmamalı

Dünyaca ünlü makyaj sanatçısı Kazihuro Himuro, Givenchy'nin konuğu olarak İstanbul'daydı. Katılımcılarla birlikte makyaj gösterisi sunan Himuro bize de makyaj hakkında küçük sırlar verdi.



Makyaj hemen hemen tüm kadınlar için günlük bir ritüel niteliğindedir. Çokları bunu ustalık isteyen bir uğraş olarak da görmez.
Oysa Kazihuro Himuro bu alanda dünya çapında ün yapmış bir isim. Makyaj yaptığı kişiler arasında -isimlerini vermek istemese de- pek çok ünlü yıldız da var. Himuro makyajı bir çeşit sanat formu olarak görüyor, ama bu yeteneği her kadının kendi cilt yapısına uygun formülü bularak geliştirebileceğini söylüyor.

- Makyajı nasıl tanımlarsınız?


- Öncesinde grafik-tasarım okumuştum. Açıkçası makyajla arasında bir fark göremiyorum. Yüzeyin bir kâğıt ya da cilt olması çok da fark etmiyor. Bu tamamen grafik tasarım, ama mutlaka dermatoloji ve işin tıbbi yönü hakkında da düşünmeniz gerekiyor.

- Cilt ve makyaj malzemeleri arasındaki uyum da burada önemli rol oynuyor olmalı.

- Tabii öyle ama belli başlı markalar hemen her cilt için uygun ürünler çıkarıyor. Öte yandan cildin yapısı da vücudun durumuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Isı, nem, hatta klimalar bile önemli fark yaratıyor. Dolayısıyla her durumda, her cilde uygun malzeme bulmak mümkün değil, ama biz de laboratuvarlarda yeni ürünleri test etmeye devam ediyoruz.

- Bize yaklaşık 20 dakikalık bir makyaj gösterisi sundunuz. Bu bir kadın için ideal makyaj süresi midir? Çünkü birçok kadın ayna karşısında bu kadar uzun süre geçirmiyor?

- Güzel ve sofistike bir makyaj üç-beş dakikada yapılamaz. Kadınlar mutlaka makyaj yapmaktan hoşlanmalı ve yaparken kendilerini hissetmeli. Elbette sabah iş için kalktıklarında bu kadar zamanları olmuyordur, ama o zaman bile ciltlerinin durumunu gözetmeleri gerekiyor. En önemli nokta kendinizi olabildiğince güzel göstermek için çalışmak. Ancak yüksek topukların üzerine giyilen elbiseyle gidilecek bir akşam daveti için iki dakikalık makyaj asla yeterli olmaz. Günlük makyajda da teknik çok önemli. Benim işim de aslında tam olarak bu; kadınları yönlendirip, onlara tavsiyeler vermek.

- O zaman bu yaptığınız özel yetenek gerektiren bir şey değil.

- Hayır, önemli olan tekniği bilmek. Her kadın makyaj yapmaktan hoşlanmalı, en önemlisi bu.

- O zaman kadınlara ne gibi ipuçları verebilirsiniz?

- Bence kadınlar makyajdan korkuyorlar. Nasıl yapmaları gerektiğini bilmiyorlar ve hata yapmaktansa makyajdan kaçmayı tercih ediyorlar. Cildinizin durumunu bilmeniz gerekiyor. Güzel ya da yakışıklı olmakla alakalı değil söylediğim, ama ne olursa olsun cildiniz temiz ve lekelerden arınmış görünmeli. Biriyle konuşurken bu çok önemli, eğer yorgun yüz hatlarına sahipseniz, yüzünüzde sivilceler ya da başka lekeler varsa bu karşı taraf için korkutucu olur. Onun dışında makyajda kesin bir kural yoktur.

- Günlük makyaj için yapılabilecek temel şeyler nedir?

- Örneğin Fransız kadınları ciltleri hakkında oldukça dikkatlidir. Güzel bir cilde sahip oldukları için üzerine çok fazla makyaj malzemesi de kullanmıyorlar. Pudra, maskara, rimel ve parlatıcı yeterli oluyor.

- Peki gece makyajı?

- Burada günün modası da devreye giriyor. Mesela buğulu gözler şu aralar revaçta, ama bu biraz da denemekle ilgili. Hata diye bir şey yok. En iyi renk kombinasyonu için boyun bölgesindeki ton esas alınabilir. Çünkü kışın belki cilt rengi fark etmeyebilir ama yazın zarif bir dekolte kullanılacaksa boyun bölgesi çok önemli. Bir ton açık ya da koyu olması önemli değil, ama bu iki ya da üç tona çıkarsa bazen olduklarından fazla bronz tenli görünebiliyorlar.

- Erkekler için de makyaj önerileriniz var mı?

- Erkekler için de çalışıyorum tabii ki. Eğer cildinizde siyah noktalar varsa, olmaması çok daha iyi. Erkekler de anti-aging yöntemlerini kullanıyorlar ve kullananların sayıları her gün biraz daha artıyor.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder