Facebook

18 Şubat 2015 Çarşamba

Sirke İle Yüz Bakımı


Sirke İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Sirke İle Yüz Bakımı

Sirke içerisinde vücudumuz için sayamayacağımız kadar çok faydalı olan mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bu yüzden sirkenin saçımız, cildimiz ve içildiği ya da diğer besinlerle tüketildiği zaman vücudumuza olan faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sirke çeşitleri içerisinde vücudumuz için en etkili olanı üzüm sirkesi‘dir. Bizim için çok faydalı olan sirke ile cilt bakımı nasıl yapılır?

Sirke İle Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalı

Zeytinyağı ve Üzüm Sirkesi İle Cilt Bakımı

Etkisi: Işıltılı ve canlı bir cildiniz olsun istiyorsanız bu maske birebirdir.
  • 1 çay kaşığı saf zeytinyağı (Rafine edilmemiş saf zeytinyağı olmalı. Marketlerde satılanlar rafine edilmiş ve işlemden geçmiş oldukları için bir çok özelliğini kaybeder.)
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi.
Hazırlanışı ve uygulanışı: Zeytinyağı ve sirkeyi birbirine karıştırıp, sonra bir pamuk yardımı ile bu
karışımı cildinize sürün. Yarım saat kadar cildinizde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Bu maskenin gerçekten işe yaramasını istiyorsanız eğer, mutlaka sabah kalktıktan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere günde 2 kez mutlaka cildinize uygulamalısınız.

Sivilceler İçin Sirke ile Bakım

Etkisi: Ciltte oluşan sivilceleri azaltır ve yeni sivilcelerin oluşmasını önler. Ciltte oluşan bakterileri yoketmek ve cildi temizlemek için çok etkilidir.
  • Yarım çay kaşığı üzüm sirkesi,
  • Yarım çay bardağı gül suyu.
Hazırlanışı ve uygulanışı: Gül suyunun içerisine yarım çay kaşığı sirkeyi ekleyerek bir kaşıkla karıştırın. Temizleme pamuğunu karışıma bandırıp cildinize uygulayın. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Bu karışımı boyun ve yüzünüze, sabah ve akşam olmak üzere 10 gün boyunca bu şekilde uygulayın. Bu uygulama cildinizdeki sivilcelerin azalmasını sağlayacaktır.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder