Facebook

13 Haziran 2015 Cumartesi

Saç dökülmesine 15 günde çözüm

sac-dokulmesiDüzensiz beslenme alışkanlıklarının saç sağlığı üzerindeki zararları her geçen gün artıyor. Saç dökülmesine neden olan en önemli faktörlerden biri de dengesiz beslenmedir. Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar için öncelikle protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır eksikliği olmamasına özen gösterilmelidir. Bu besinlerin eksikliği saç sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Ayrıca
Alkol ve sigara kullanımını alışkanlık haline getirmek saçların ölmesine neden oluyor.
Sigara saçlarda yağlanmaya ve kırılmaya da neden olmaktadır. Bir günde dökülen saç miktarı en çok 100 adet olmalıdır. Normal oranda olan bu saç dökülmesi saçı seyreltmez. Zira dökülenlerin yerine yenileri çıkar” dedi.
15 günde saç dökülmesine son
Saç dökülmesinden şikayeti olanların öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine başvurması gerekir. Yapılacak tahlillerle saç dökülmesinin altında yatan sebep öğrenilebilir. Saç dökülmelerinde bitkisel yağlardan elde edilen karışım çok faydalı oluyor. Örneğin, biberiye, lavanta, gül, ısırgan, sarımsak gibi saç sağlığında faydası kanıtlanmış yağlarında içinde olduğu 18 çeşit yağdan oluşan karışımla saç dökülmesi şikayeti olan kişilerde uygulanması sonrasında ilk hafta saçların dökülmesinin yavaşlar 15 günün sonunda ise tamamen durdurur.
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder