Facebook

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Pamukkale'deki ''Kleopatra Güzellik Havuzu''

Kleopatra güzellik havuzu ilgi odağı

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ''Beyaz cennet'' Pamukkale'deki ''Kleopatra Güzellik Havuzu'', bölgeyi ziyarete gelen turistlerden büyük ilgi görüyor.
Sıcak su ve havuzun içindeki tarihi kalıntı, sütun başlıkları, büyük mermer parçaları ile Roma döneminin izlerini taşıyan antik havuz, Pamukkale'nin simgelerinden biri olarak kabul ediliyor.
Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da yüzdüğü rivayet edilen MS 60 yılındaki büyük depremden sonra oluşmuş havuz antik kalıntılar içerisinde yüzme imkanı sunuyor. Çok derin olmayan, berrak suyuyla dikkati çeken havuzun girişindeki büfelerde Denizli'ye özgü Buldan bezlerinden yapılmış havlular, horoz, traverten heykelleri alınabiliyor.
Bir yüzünde Pamukkale travertenlerinin, diğer yüzünde de ''Yunan mitolojisinde ölülere hükmeden yer altı tanrısı Hades'', Pergamon Krallığı'nın yöneticiliğini yapmış Eumenes ve Hıristiyan dünyası önem taşıyan, Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus'un figürlerinin yer aldığı bronz, gümüş ve pirinçten yaptırılan paralar turistlerin hatıra olarak aldıkları hediyeliklerin başında geliyor.
Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kleopatra'nın Güzellik Havuzu'' olarak bilinen havuza gelen turist sayısının günde bin 500-2 bin olduğunu söyledi.
Bu yıl Pamukkale'ye gelen turist sayısında yüzde 40 yakın artış beklediklerini belirten Aktürk, şöyle devam etti:
''Antik havuza giren turistler, suyun kendilerini güzelleştirdiğine inanıyor. Ülkemizin en önemli tarihi ve turistik bölgelerinden birisi olan Pamukkale, hem tarihi zenginliği hem de eşsiz beyazlığıyla göz kamaştırırken şifalı sularıyla turistlerin ilgi odağı halinde. Bölgenin en önemli yeri olan antik havuz, diğer adıyla 'Kleopatra'nın güzellik suyu' yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği antik havuz hem güzellik hem de şifa dağıtıyor. Ana rahmindeki sıcaklıkla aynı sıcaklıkla olan su, kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de mide spazmına iyi geldiğine inanılıyor. Pamukkale'ye gelen turistler tarihi mekanları gezdikten sonra kesinlikle antik havuza geliyorlar.''
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder