Facebook

15 Aralık 2013 Pazar

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri

Sivilce İzleri İçin Maske | Basit Ancak Etkili Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri 


Sivilce izleri için maske konusunu işlemeden önce bir tespitte bulunmak istiyorum. Birçok kişi ergenlikten itibaren gerek bünyesel gerek ise de endüstri hayatının getirmiş olduğu iş ve hayat stresi nedenlerinden dolayı ömürler boyunca hiç değilse en az bir kez sivilce ve sivilce lekeleri ile başı derde girmiştir.  Sivilce ve sivilce lekelerinden kurtulmak için de ama çok ama az bir sürü uğraşmış insan da azınsanmayacak kadar da çoktur. Sivilce izleri için maske mi satın almadık,sivilce izleri için doğal maske arayışlarımız mı olmadı. Hepsi oldu pek ala. Ya da bir başkasının üretmiş ve ambalajlamış olduğu birçok kreme hatırı sayılır paralar da ödediğimiz dahi oldu maalesef. Tüm bunlara rağmen sivilce izleri için maske arayışlarınızı kapı kapı yapmanıza hiç gerek yok desem bana inanır mısınız?

Bu yazımızda size sivilce izleri için maske tariflerini vermeye çalışacağım. Sizin cilt yapınız yağlı bir cilt ise bir hafta içinde 2-3 kez cildinize uygulamanız gerekmektedir. Ancak her maskenin her cilde iyi geleceği konusunda ne yazık ki herhangi bir kesinlik söz konusu değildir. Buna karşın muhakkak ki bu sivilce maskeleri sizin cildinizi temizleyip cilt gözeneklerinizi sıkılaştırarak cilt yapınızın gelişmesine katkısı olacaktır. Ama sizin için en iyi olanı tespit etmeniz için elinizdeki malzemeleri azar azar deneyerek mutlak sonuca ulaşmanız gerekmektedir. Bunu niçin diyorum? Çünkü
her cilt maskesi her cilt için etkili olmayabilir, ancak cildinize hiç de faydalı olmayacak anlamı da çıkarılmamalıdır elbette. Mutlaka ama az ama çok cildinize faydası olacaktır. Sivilce maskesi için kullanacağınız karışımlara cilt alerjiniz olup olmadığı elbette ki sivilce izlerinin geçirilmesi işlemlerinde önemlidir. Alerji türü hassasiyetiniz var ise kullanılan karışıma bu karışımı uygulamanız size faydalı olmayacaktır. Tüm bunlara rağmen uyguladığınız sivilce izleri için maske sizin için etkili değil ve hiç memnun kalmadıysanız demek ki bu sivilce izleri için doğal maskesizin için uygun bir maske karışımı değil kararına varıp başka bir sivilce maskesi denemeniz gerekmektedir.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri


Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 1 ( Aspirin ve Limonlu Maske Tarifi )


Salisilik asit aspirinin içinde bulunan etken maddedir ve cilde iyi gelir. Antibakteriyel özelliği olan limon suyunun ise sivilceler için son derece etkilidir. Limon suyu ise antibakteriyel bir özelliğe sahip, cilt rengini ve tonunu dengeler. Balın cilt için yatıştırıcı özelliktedir. Tarifteki kabartma tozunun faydası ise aspirinli sivilce maskesini temizlemek için etkilidir.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 1  için Gerekli Malzemeler


•          3-5 tane normal aspirin
•          1 tane limon
•          Bir miktar karbonat
•          Aspirin ezmek için kullanacağınız yuvarlak şekilli su bardağı
•          Küçük bir kap
•          Ilık bir miktar bal ( kuru ciltler için )
•          Doğal badem veya krem( yüz nemlendirmek için kullanacaksınız-kuru ciltler için )
•          Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı ( kuru ciltler için )

.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi  – 1 Hazırlanışı


Şimdi geldik aspirinli ve limonlu sivilce izleri için doğal maskenin hazırlanışına. Önceden hazırlamış olduğunuz 3-5 arası aspirini su bardağının yan tarafı ile aspirinin üzerinde gezdirerek ezin. Ezdiğiniz aspirinleri kabın içine koyarak limon suyunu da ilave edin. Burada 3 aspirine bir çorba kaşığı limon suyu ölçüsünü kullanın. Bir süre bekledikten sonra aspirinin kıvamının yoğunlaştığını göreceksiniz. Bal ve yağları kuru ciltler için hazır etmenizi söylemiştik. Kuru cilt yapısın daysanız 1-2 çay kaşığı hangi yağı temin ettiyseniz yağ ekleyin e iyice karıştırın. Yok eğer kuru cilt değil de yağlı cilt yapısında iseniz karışıma bir çorba kaşığı daha limon suyu ilave edin. Hazırlamış olduğunuz sivilce içim maske karışımını yüzünüze sürün ve kuruduktan sonra karbonatlı su ile ıslatılmış hafif ılık bir bez vasıtası ile sürmüş olduğunuz sivilce izleri için doğal maske karışımını silin.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 2 (Çilekli Sivilce Maskesi )


Salisilik içeren başka bir madde de çilektir. Salislik asit sivilce ilaçlarının bir bir çoğuna eklenir. Tarifteki çilekli sivilce maskesi içindeki yoğurdun ise cilt yatıştırması için kullanılacağını söylemek isterim.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 2  için Gerekli Malzemeler


•          Su bardağının çeyreği kadar çilek.
•          Çeyrek su bardağı kadar sade yoğurt

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 2 Hazırlanışı


Temin etmiş olduğunuz çeyrek su bardağı kadar çileği ve yoğurdun ısısının normal ısıya gelmesi için bekleyin. En iyi sıcaklık oda sıcaklığı diye tabir edilen 20-25 derece arasıdır. Sıcaklık ölçme elbette ki zor olacağı için ikisini de hazırladıktan sonra yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli olabilir.
Sivilce izleri için doğal maske tarifi olan Çilekli maskeyi hazırlamaya başlayalım şimdi. Çilek ve yoğurdu blender dan geçirin yada blender yoksa yemek çatalı yardımı ile çilekleri ezerek daha sonradan yoğurt ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı yüzünüze eliniz yardımı ile yavaşça sürün. Tahminen 15-20 dakika bekledikten sonra hafif nemli bir bez yardımı ile yüzünüzü silebilirsiniz.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 3 ( Esmer şekerli, Çilekli ve Ballı Sivilce Maskesi )


Fark ettiyseniz sivilce izleri için maske tariflerinin hepsinde salisilik asit mevcut. Çileğin yanı sıra bal ve limonda da salisilik asit mevcuttur ve cilt için son derece faydalıdır. Esmer şeker in en büyük özelliği ise mükemmel bir cilt temizleme özelliği olmasıdır. Sivilce izleri için doğal maske malzemelerinin karışımını yarım gün buzdolabında bekletin. Bu maskeyi soğuk tatbik etmek daha faydalı olacaktır.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 3  için Gerekli Malzemeler


•          6 adet taze çilek
•          1 yemek kaşığı bal
•          1 yemek kaşığı esmer şeker
•          1 yemek kaşığı taze limon suyu

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifi – 3 Hazırlanışı


 Tüm malzemeleri bir kap içinde hafif bulamaç haline gelene kadar karıştırın. Çilekleri blender veya yemek çatalı ile küçük parçalar haline getirerek karışıma katmanız daha etkili olacaktır. Sivilce izleri için maske için hazırladığınız karışımı yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin ve ardından yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Sivilce izleri için maske uygulamasını elbette ki mevcut oluşmuş sivilceler için yapıyoruz. Ancak sivilcelerden sonra oluşan sivilce lekeleri de oldukça sıkıntı yaratan bir durum. Her ne kadar sivilce kaybolduktan sonra ortaya çıkan bu sivilce izleri belli bir süre sonra tamamen ortadan kaybolsa da eğer sivilce aktifken ellerimiz ile sivilceler ile oynamak kalıcı sivilce lekelerine ya da hasarlara sebep olabilir.



Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )Cilt-Bakimi,sivilce-izleri-icin-dogal-maske,sivilce-izleri-icin-maske,sivilce-lekeleri,sivilce-lekeleri-icin-maske

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder