Facebook

29 Kasım 2014 Cumartesi

Kolay Kilo Vermek

 Günümüzde doğal yöntemlerle kilo vermenin yolları oldukça fazladır. Ancak çoğu insan kolaya kaçarak ilaç yöntemleriyle kilo vermeye çalışırlar ancak ilaçların yan etkilerinin olduğunu unutuyorlar.

Şimdi sizlere sağlıklı kilo vermenin yollarından bahsedeceğim;

En çok yediğiniz kalorisi yüksek olan yiyeceği belirleyin ve onu 3 – 4 hafta içinde unutmaya çalışın. Bu sayede uzak durduğunuz kalorisi yüksek olan o yiyeceğin tadını unutmuş olacaksınız.

Kesinlikle öğün atlamayın ve günde her zaman 3 öğün yemeğinizi yiyin. Öğün aralarında acıkırsanız sağlıklı yiyecekler yiyin (meyve, sebze vs.)

Uzmanlar günde en az 4 – 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmenizi öneriyorlar. Bu sayede fazla kalori
almadan tüm gün tok durucaksınız. Dolayısıyla buda kilo almanızı engellemek için çok önemli bir durum.

Her öğünüzüde daha çok nişastalı yiyecekler yemeğe özen gösterin. Örneğin; makarna, tam buğday pirinç, buğday ekmeği vs.

Yediğiniz yiyeceklerin miktarlarını azaltın. Bu sayede kalorinizde azalma olacak ve kilo verme yolunda en büyük adımı atmış olacaksınız.

Olabildiğince az miktarda doymuş yağ tüketin. Tavuk yediğinizde derisini ayırın, etlerin yağlı kısımlarını yemeyin. Ve özellikle pastane ürünlerinden uzak durun kek, pasta vs.

Yemeklerinizi yaparken doymamış yağ oranı fazla olan yağları kullanın. Katı yağ kullanmayın bunun yerine zeytin yağı, ayçiçek yağı yada mısırözü yağı kullanın.

Düşük yağ içeren besinleri tüketmeye özen gösterin. Süt içerken yarım yağlı ya da yağsız için. Yoğurdun az yağlısını peynirin az yağlısını kullanın.

Balık yemek çok sağlıklıdır. Bu yüzden her hafta düzenli olarak balık yiyin. En az haftada 1 olmak şartıyla balık tüketin. Bu konservedeki balıkta olabilir.

Her zaman sıvı tüketin. Bol bol su için. Suda kalori yoktur istediğiniz kadar içebilirsiniz. Size tokluk hissi vereceğinden bol bol su için. Günde 7- 8 bardak su içebilirsiniz.

Alkolden uzak durun. Alkol yerine su ya da soda için. Bu sayede vücudunuzda olan yağ parçacıkları yok olacaktır.

Çikolata, cips gibi kalorisi çok yüksek abur cuburlardan uzak durun. Bunlar sizin en büyük düşmanınızdır.

Mayonezden uzak durun. Bunun yerine daha hafif soslar kullanabilirsiniz.

Tabi sadece yapacağınız bu diyetlerle kilo vermek fazla yeterli değil. Daha hızlı kilo verebilmek için daha fazla hareket edin. Bol bol yürüyün, yüzün, top oynayın, dans edin, fitness yapın dolaşın, alışverişe gidin birçok spor aktivitelerinde bulunun. Kısacası hep hareket halinde olun ki efor harcayın. Ne kadar çok hareket ederseniz o kadar kalori verirsiniz. Tabi ki de bunları düzenli ve kontrollü bir şeklide yapın. Yoksa sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Her zaman sabırlı olun. Her şeyin azı yarar çoğu zarardır. Kilo vermenin yollarını istek ve sabırla uygularsanız kazanan siz olursunuz.
Bu da sağlık sorunları yaşamalarına sebep olabiliyor. Bunun yerine her zaman tercihiniz doğal yollarla kilo vermek olmalıdır. Eğer gerçekten kilo vermek istiyorsanız bunun en iyi yolu yeme içme alışkanlıklarınızı değiştirip spor yapmanızdan geçiyor. Herkes ideal kiloda olmak ister ancak ideal kiloya ulaştığınızda bu kiloyu elinizde tutmanız gerekir. Buda bu işin en önemli noktasıdır. Ama öncesinde kilo vermenin yollarını öğrenmeniz gerekiyor.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder