Facebook

21 Kasım 2015 Cumartesi

Beyazlamış Saçlardan Kurtulmanın 8 Kolay Yolu

saç beyazlaması
Genç yaşlarınızda olmanıza rağmen şimdiden beyaz saçlarınız mı var? Yaşıtlarınızla beraberken bundan rahatsız mı hissediyorsunuz? Erken yaşta beyaz saç yaygın bir durum olmasına rağmen kişinin kendisini kötü hissetmesine sebep olabilir.
Peki bu sorundan nasıl kurtulabilirsiniz? Bununla ilgili kolay ipuçları var mı? Elbette! Bu yazı tamamen bununla alakalı. Okumaya devam edin ve erken saç beyazlamasından nasıl korunacağınızı
öğrenin.

1. Sıcaktan Korunma

Bu madde saç beyazlamasına karşı tedavi edici bir seçenek olmakla beraber ayrıca bu sorundan kaçınmanızı da sağlar. Aşırı sıcaklık ve ter kafa derisini kurutur. Bu durumda saç folikülleri zayıflayıp yaşlanmaya başlar, bunun sonucu olarak da saç grileşir ve beyazlar. Bu yüzden güneşe çıktığınızda mutlaka şapka veya şemsiye kullanın. Çok sıcak su ile duş almaktan kaçınmaya çalışın. Ve saçlarınızı kurutma makinası ile kuruluyorsanız saçınızın makina ile direk temasından kaçının.
Eğer zaten ısıdan yıpranmış bir saça sahipseniz, etkiyi tersine çevirmek için saçınıza soğuk ürünler uygulayın. Bu tarz serin ürünlerin düzenli kullanımı sayesinde kafa derisi nemlenmiş olur. Kafa deresinin pH derecesi normale döner dönmez beyaz saç folikülleri yitip gider ve yeni saç çıkışı da gerçekleşir.

2. B12 Vitamini Yönünden Zengin Besinler Tüketme

Bu seçenek saç beyazlamasından korunmak için en iyi yollardan biridir. B-12 ayrıca mevcut beyaz saç tellerinin tedavisini de sağlar. Bu vitamin kafa derisinin sağlıklı olmasını sağlayarak saçın beyazlamasına engel olur. Mümkün olduğunca B-12 yönünden zengin avokado , portakal , erik ve kızılcık gibi taze meyve ve sebzeler ile peynir ve maya gibi besinler tüketin. Sonuçları gördüğünüzde yeni saçların uzayarak bu yeni saçların gölgesinde önceki beyaz saçlarınızın döküldüğünü göreceksiniz.
Hangi besinlerin hangi vitaminleri içerdiğini öğrenmek için daha önce paylaştığımız Vitaminler Kaynakları ve Etki Alanları konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

3. Biotinli Saç Ürünleri Kullanma

Biotin saçın siyah rengini aldığı doğal maddedir. Dolayısı ile içeriğinde biotin olan yulaf ve badem gibi besinleri tüketmek size genç yaşta beyaz saça sahip olmaktan kurtaracaktır. Biotin açısından zengin saç kozmetik ürünlerini kullanmak da saçınızın doğal rengini kazanmanızda çok faydalı olacaktır. 

4 . Yağlanma

Eğer saçlarınızı seviyorsanız onların düzenli olarak yağlanmasına engel olmak istemezsiniz. Bir çok genç saçlarını yağlamaktan kaçınır. Aslında bu isteksizlik çok genç yaşta beyaz, güçsüz ve yıpranmış saçlara sahip olmanızın en büyük sebeplerinden biridir. Bu yüzden kafa derinizi beslemek için badem yağı ile zeytin yağı kullanın. Bunların dışında bir takım güçlü bitkisel yağları da saçlarınızdaki yıpranıklığı onarmak için kullanabilirsiniz.

5. Kına

Kına saçlarınız için doğal bir boya ve kafa derisini iyileştirecek bir bitkidir. Erken saç beyazlamasından korunmak istiyorsanız kınayı haftada en az 1 kere uygulamanız tavsiye edilir. Kına saçınızı sadece beyazlamaya karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda mevcut beyaz saç görüntüsünden de kurtulmanızı sağlar.

6. Meditasyon

Stres saçlarımızın, cildimizin ve sağlığımızın güçlü bir düşmanıdır. Aşırı stres genç yaşta saçların beyazlamasına sebep olur. Dolayısıyla stresten uzak durup meditasyon yapmak saç beyazlamasına karşı kullanılabilecek silahlardır. Çünkü meditasyon beynin kimyasal dengesini düzenler ve böylece vücudun ve zihnin sakin kalmasını sağlar. Böylece saç beyazlanması engellenmiş ve tamir edilmiş olur.
meditasyon

7. Organik Saç Boyaları

Yan etkilerinden dolayı kimyasal boyalardan çekiniyor musunuz? O zaman kafa derisi besleyici gıdaların deposu olan ev yapımı organik boyaları tercih edin. Çay veya kahveyi 15 dakika su ile kaynatıp soğumaya bırakın. Besleyici bir doğal saç boyası elde etmek için bu soğumuş sıvıya bir takım saça faydalı yağlar ekleyin. Beyaz saçlarınızdan kurtulmak için saçlarınızı bu organik saç boyası olarak nitelendirilen karışım ile düzenli olarak yıkayın.

8. Organik Saç Kremleri

Pek çok zararlı kimyasal içeren kremleri kullanmak yerine saçlarınızı sağlıklı uzatarak beyazları engellemek için doğal yolla elde edilmiş kremleri deneyin. Bektaşi üzümü ve siyah ceviz kullanarak bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz bu karışıma saça faydalı yağlar ekleyerek ev yapımı organik saç kreminizi elde edersiniz. Bu saç kremini haftada 3 kere kullandığınızda saç beyazlamanızın terse döndüğünü, dokusunun ve tonunun güzelleştiğini göreceksiniz. Ayrıca saç tellerinizin güçlenip kalınlaştığını ve kepek oluşumunun azaldığına şahit olacaksınız.
Bu maddelerdeki “organik” kelimesini gördüğünüzde saçınızın kalitesini ve kafa derinizin formunu bozmadan erken saç beyazlamasına kolayca engel olabileceğinizi anlamanız fazlasıyla uygundur.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder