Facebook

11 Şubat 2016 Perşembe

Fondöten Kullanımı Sırasında En Çok Rastlanan Yanlışlar

Fondöten Kullanımı Sırasında En Çok Rastlanan YanlışlarFondöten makyajın temelidir. Doğru fondöten kremden kullanılarak yüzdeki ton farklılıklarını, kusurları örtmekten tutun da lekeleri, kızarıklık ve sivilceleri saklamaya kadar birçok şeyde işe yaramaktadır.
Yanlış fondöten kullanımı hanımlar arasında sıkça rastlanan makyaj hatalarının başında geliyor. Sonuçta yüzde doğal olmayan, hoş olmayan görüntüler ortaya çıkar. Fondöten kullanımı sırasında en çok yapılan hatalara gelin birlikte göz atalım:
1.Yanlış fondöten krem seçimi
Yanlış fondöten kullanımının başında yanlış fondöten seçimi gelir. Cilt tonuna uygun olmayan renkte seçilmiş fondöten kremlerden kullanıldığında fondöten yüzde maske gibi görünüyor. Bu ise doğallıktan uzak bir görüntüye yol açar. Bu tür manzara ile karşılaşmamak için kendi ideal fondöten kreminizi bir an önce tespit etmeye çalışın.

2. Gereğinden fazla fondöten kullanımı
Fondötenin yüzünüzde belirgin olmaması ve anlamsız görünmemesi için aşırı fondöten kullanımından ve üst üste birkaç kat fondöten çekmekten bir an önce el vazgeçmelisiniz. Problemli ciltler de dâhil olmak üzere hiç bir cilt tipinde çok miktarda fondöten kullanmaya hiç gerek yok. Eğer yüzünüzde çok sayıda sivilce ve leke yoksa sadece yüz tonunuzu eşitlemek üzere azıcık fondöten kremden kullanmanız yeterli olacaktır.
3.Yüze eşit yayılmayan fondöten
Fondötenin yüz derisinden seçilmemesi için onu yüzde tam denk yaymak önemlidir. Eşitsiz dağıtılmış fondöten kremler tabii ki yüzde bazı bölümlerin daha koyu bazı bölümlerin ise nispeten daha açık renkte görünmesine sebep olur. Fondöten kremi eşit şekilde yüzde rahat yaymak için artık farklı şekil ve boyutlarda süngerler ve fırçalar var. Doğru araç seçimi ile fondöten kremi yüzde doğal görünecek şekilde yaymak artık zor değil.
4.Kuruyan çatlamış cilde fondöten sürmek
Çatlamış ve kabuklu yüz derisine fondöten sürmek sıkıntılıdır. Böyle durumlarda fondöten kullanılırsa derideki çatlaklara ve kabuklu bölümlere yığılıp hoş olmayan görüntü yaratabilir. Bunun için yüzünüzü önceden nemlendirmeyi ve ölü deriden iyice temizlemeyi unutmayın. Eğer yine de yüzünüzde belirgin derecede kuru ve çatlamış deri varsa o halde o gün yüzünüze fondöten sürmemeye çalışın.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder