Facebook

17 Eylül 2017 Pazar

Kırışıklık Karşıtı Ev Yapımı Krem

Kırışıklık Karşıtı Ev Yapımı KremFotoğraf

Kuşburnu yağı cildinizin yenilenmesine ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Kolajen üretimini tetikleyerek ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır ve oluşumlarını engeller.

Piyasada satılan kırışıklık kremleri sağlığınıza zararlı kimyasallar içerir ve bu da nihayetinde cildinize
zarar verir. Bütün doğal ürünler ise genellikle daha faydalı olmasına rağmen çok daha pahalıdır.

Bugünkü makalemizde size bir alternatif sunacağız: Kolayca ve bütün doğal malzemeleri kullanarak evinizde kendi kırışıklık karşıtı kreminizi nasıl hazırlarsınız? Maliyeti çok daha düşük olacak ve hatta fazladan hazırlayarak arkadaşlarınızla bile paylaşacaksınız. Gelin nasıl yapıldığına bir göz atalım!

Cilt tipiniz
Bu kırışıklık karşıtı krem kırışıklığa daha yatkın olan özellikle normal, kuru, yetişkin ve hassas cilt tipleri için hazırlanmıştır. Eğer 25 yaşın altındaysanız veya yağlı bir cildiniz varsa bu kremi kullanmanızı önermiyoruz.


Bu kremin içerdiği malzemeler yüksek besleyici özelliklere sahiptir ve cildinizin yoğun bir şekilde nemlenmesini sağlarlar. Ayrıca yüzünüzü serbest radikallere karşı korurlar ve sağlıklı cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunurlar.

Kremin içinde bulunan her bir malzemenin temel faydalarını aşağıdaki açıklamalarda bulabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı
Hem gıda hem de kozmetik endüstrisi için sahip olduğu mükemmel özellikleri sayesinde, saf Hindistan cevizi yağı son dönemdeki sağlıkla ilgili makalelerin bir çoğunun merkezinde yer alıyor. Yüze uygulandığında cilt tarafından kolayca emilen güçlü bir nemlendirici olan bu yağ, böylece cildinize hoş kokusuyla birlikte yumuşacık bir his veriyor.

Tarifin temelini bu malzeme oluşturuyor ve tedavi uygulamak istediğiniz cilt tipine göre diğer malzemeleri üzerine eklemeniz gerekiyor.


Balmumu
Diğer temel malzeme ise balmumudur; çünkü kremin kıvamının yoğunlaşmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı serin havalar için idealdir ancak biraz sıcaklık gördüğünde kolayca erir. Bu nedenle kremin kıvamını tutturmak için biraz balmumu eklemeniz gerekir.

Balmumu ayrıca cildinizin temizlenmesine ve siyah noktalardan arınmasına da yardımcı olur.

Kuşburnu yağı
Bu kremdeki en güçlü malzemelerden biri, son yıllarda yaşlanma karşıtı özellikleri sayesince popüler hale gelen kuşburnu yağıdır. Çünkü birçok vitamin, yağ asidi ve antioksidan içerir. Kolajen üretimini tetikleyerek ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır ve oluşumunu engeller. Her türlü iz, çatlak lekesi, kuruluk, tahriş ve aşırı derecede güneş ışınlarına maruz kalma sonucu oluşan etkilere karşı mücadele eder. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesine yardım ettiği için güçlü bir cilt gençleştiricidir.

Geceleri yatağınıza gitmeden önce kuşburnu yağını doğrudan yüzünüze uygulayabilirsiniz. Fakat, gündüzleri uygulamak daha pratiktir ve burada size sunacağımız tarife göre dikkatlice kullanmanız daha iyi olur.

E vitamini
E vitamini hem kapsül şeklinde ağızdan alındığında hem de doğrudan yüze uygulandığında cilt için faydalıdır. Ayrıca doğal bir koruyucu görevi üstlenmesi onu bu kreme eklemek için mükemmel bir madde haline getirir.

E vitamininin antioksidan ve gençleştirici özellikleri vardır, böylece cildin serbest radikallere karşı korunmasına yardım eder.

Eteri yağlar
Son olarak bu tarifi tamamlamak için, hoş kokulu bileşenler sağlayan ve diğer maddelerin etkilerini arttıran eteri yağlar unutulmamalıdır.

Özellikle, hem cildinizin gençleşmesi için etkili olan hem de hücrelerinize sıkılık katan ve bu kreme hoş bir koku veren sardunya yağını öneriyoruz.

Ev yapımı kırışıklık karşıtı kreminizin hazırlanışı

Aşağıdaki malzemeleri küçük bir cam kaseye koyarak işe başlamalısınız:

20 ml hindistan cevizi yağı
30 ml balmumu
Bu malzemelerin içinde olduğu cam kaseyi ılık bir suyun içine koyarak erimelerini sağlayın. Ardından spatula veya tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

İyice karıştırdıktan sonra kaseyi ılık sudan alın ve hemen ardından geri kalan malzemeleri ekleyin:

5 ml kuşburnu yağı
5 ml E vitamini
5 damla sardunya yağı (tercihen)
5 damla gül yağı (tercihen)
Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve soğuması için bırakın.

Kremi uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabında saklamanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer çok sıcak bir iklimi olan bölgede yaşıyorsanız veya buzdolabında saklamak istemiyorsanız kıvamını koyulaştırmak için 10 -15 ml daha balmumu ekleyebilirsiniz.

Tam tersi şekilde kreminizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız Hindistan cevizi yağını arttırıp, balmumunu azaltabilirsiniz.

Malzemelerden farklı miktarlarda kullanmaktan ve çeşitli malzemeler ekleyerek bu korkutucu çizgi ve kırışıklıklarla mücadele etmek için farklı yollar bulmaya çalışmaktan çekinmeyin.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder