Facebook

29 Ağustos 2020 Cumartesi

Cilt Bakım Mucizesi: Dermaroller


Dermaroller
Günümüzün yeni cilt mucizesi olarak tanımlanan dermaroller ile tanıştınız mı?
Pek çok cilt problemlerinde başarılı sonuçlar veren dermarollerin üzerinde birçok sayıda boyutları 0,5 ile 3 mm arasında değişen mikro iğneler bulunuyor. Silindir şeklinde uygulanan bir cilt bakım aleti olan dermarollerin kullanımı da bu şekil itibariyle son derece kolaydır. Pek çok cilt sorunu için kullanılabilecek olan dermarolleri; akne izlerinin tedavisinden saç dökülmesine kadar hayli çeşitli sorunda gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Dermaroller Nedir?

Dermaroller Nedir

Dermaroller, yaygın olarak kullanılsa da hala birçok insan tarafından tam olarak anlaşılmış değil. Peki dermaroller nedir? yeni bir cilt tedavi yöntemi olsa da aslında Uzak Doğu’daki geçmişi binlerce yıl evveline dayanmaktadır. Bir diğer adı “cilt iğneleme” olan dermaroller, Uzak Doğu’da sadece cildi onarması için değil; kişinin yaşam enerjisini pozitif etkilediği düşünüldüğü için de popüler bir yöntem haline gelmiştir. İğneleme yöntemiyle cildi tedavi eden ve onaran bir cilt bakım aleti olan dermoreller, günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.
İğneli yüz rulosu olarak da ifade edebileceğimiz dermaroller, vücutta en çok sarkma ve elastikiyet bozukluğu meydana gelebilecek olan bölgelere uyguladığınız ürünlerin, cilde daha iyi işlemesine ve daha derine inmesine yardımcı olur. Dermorallerin kim tarafından uygulanacağı son derece mühim konudur. Zira her iğne boyutu evde uygulamak için elverişli değildir.
Dermarollerin sahip olduğu iğneler; cildin üst tabakasında epidermise zarar vermeden delikler açar ve böylece cildi hafif aşamalı travmaya sokar. Cilt bu aşamada zedelendiğini hisseder. Zedelendiğini hisseden cilt ise hızlı bir şekilde kolejan üretimini arttırır. Bu sayede cilt kendini yenilemiş ve onarmış olur.
Dermoraller; doğru kriterler hazırlanmış, klinik olarak testlerden geçirilmiş, CE belgeli ilk ve orijinal ürünlerdir. 2000’li yılların başından itibaren yaygın bir şekilde dermoreller kullanan sayı da artmaktadır.

Dermarollerin Etki Süresi Ne Kadardır?

Dermaroller Etkisi
Dermarollerin etki süresi elbette kişiye ve cilt tipine göre farklılık göstermektedir. Evde kendinizin yapacağı iğneleme yöntemi ile cildinizi ilk kullanımda %50’ye kadar onarabilirsiniz. Uzmanlar, 3 ila 9 ay arasında tam olarak sonuç alınabileceğini, kontrollü çalışmalarda ise 6-8 ay sonra kollajende %200 artış görüldüğünü belirtiyorlar.
Pek çok normal cilt bakım ürünleri, cilt altındaki bazı yapı taşlarını azaltmak, önlemek ya da yenilemek için kullanılır. Ancak aslında bu ürünlerin çoğu cilt altına ulaşamadan etkisini yitirir. Dermaroller ise kök hücre ekstrelerinin cilt altına kolayca ulaşmasını sağlar. Bu nedenle bile dermarollerin etkisinin diğer cilt bakım ürünlerine kıyasla çok daha kısa sürede görüldüğünü söyleyebiliriz.
Dermaroller uygulamasından olumlu bir sonuç alabilmek için en az 0.5 mm iğneli bir dermaroller kullanılmalıdır. Dermarollerden alınan sonucun kişinin yaşı, cilt tipi ve cilt probleminin boyutuna göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır.

Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermaroller Nasıl Kullanılır
Dermaroller nasıl kullanılır sorusu da dermaroller ile ilgili kilit sorulardan. Dermorellerin iğne boyutu, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi hayli çeşitli. Bu çeşitlilik dermorallerin kim tarafından uygulanacağını belirlemekte de şekillendirici rol oynar. İğne boyutları 0,5 mm olanları evde kendiniz uygulayabilirsiniz. Ancak iğne boyutu 1 mm ve daha fazla olanları kesinlikle klinik olarak hizmet veren güzellik merkezlerinde, hijyenin olduğu ortamlarda bir uzman tarafından uygulatmanız gerekir.
Ayrıca dermaroller yalnızca kişisel kullanım içindir. Bir alet bir kişi dışında başka bir ciltte kesinlikle kullanılmamalıdır. Dermarollerin uygulanması oldukça kolay olsa da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Dermaroller uygulamasından önce cilt bakteriyel olarak iyice arındırılmalı ve temizlenmelidir. Bu arındırmadan sonra anti-aging özellikli kremle (yaşlılık karşıtı krem) nemlendirilmelidir. Dermorellerin kullanım periyodu ilk başlandığında haftada bir kere yani ayda 4 defa olmalıdır. Ardından ayda 2 defa, daha ilerleyen dönemlerde ise ayda bir defa olacak şekilde uygulanmalıdır.

Dermarollerin Faydaları Nelerdir?

Dermaroller Faydaları
Bilindiği gibi dermarollerin en büyük özelliği cildi uyarmaktır. Bunun dışında dermaroller ne işe yarar diye merak edenlere açıklayalım: Dermarollerle cilt uyarıldıktan sonra yaklaşık 1 ayda bir olan cilt yenilenmesi çok daha hızlı bir sürede gerçekleşmektedir. Ayrıca dermoraller cildinizin daha aydınlık, daha taze ve canlı görünmesine yardımcı olmaktadır.
Dermaroller, deri üzerinde oldukça küçük kanallar açarak kök hücre ekstresinin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesini sağlar. Pek çok cilt bakım ürününe kıyasla cilt altındaki etkisi daha kısa sürede gerçekleşen dermaroller, daha kısa sürede daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.
Dermaroller ile daha iyi sonuç alabilmek için uygulamadan önce destek vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminizi yükselteceğinden cildi daha hızlı tamir edip daha fazla kolajen üretimini tetikler. Böylece daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu vitamin ve mineralleri alabileceğiniz bazı gıdalar şunlar: Çinko, vitamin D, Esansiyel yağ asitleri, yeşil çay, zerdeçal.

Dermaroller Kullanırken Bunlara Dikkat!

Dermaroller Kullanım Önerileri
Dermaroller kullanırken mutlaka cilt bakterilerden arındırılmalı, iyice temizlenmelidir.
Dermaroller evde rahatça uygulanabilecek bir yöntem olsa da 1 mm veya daha uzun boyuttaki iğneli dermaroller kesinlikle evde uygulanmamalı, bir uzmana başvurulmalıdır.
Dermaroller uygulaması sonrasında gerekli bakım; kurallara uygun ve titiz bir şekilde yapılmalıdır.
Dermaroller; sivilce ya da yara olan ciltlere uygulanmamalıdır. Zira sahip olduğu iğneleri dolayısıyla var olan akne probleminin tüm cilde yayılmasına ve yaralı bölümün iyileşmes süresinin uzamasına neden olur.
Dermaroller saç dökülmesini önleme ya da yeni saç çıkarma amacıyla da kullanılabilir. Ancak, saç için kullanılan dermaroller kesinlikle başka bir bölgede kullanılmamalıdır.
Kullanılan dermarollerin ve iğnelerinin kalitesi son derece önemlidir. Ucuz ve kalitesiz dermaroller bir facia ile sonuçlanabilir. Titanyum malzemeden yapılmış dermaroller iğnesi olan ürünleri tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra medikal kullanım için yüksek kaliteli çelik iğneler kullanılmaktadır. Ayrıca bunlar alerji de yapmamaktadır.

Dermaroller Hangi Bölgelerde Kullanılabilir?

Dermaroller Kullanım alanları
Dermarollerin kullanım alanı hayli çeşitlidir. Göz çevresi de dahil olmak üzere istediğiniz ve cilt probleminiz olan tüm bölgelerde uygulayabileceğiniz dermaroller genel olarak şu amaçlarla kullanılmaktadır:
  • Kırışıklıkların azalması ve önlenmesi
  • Cilt çatlaklarının minimize etme
  • Güneş lekelerini yok etme
  • Sivilce lekelerini yok etme
  • Yara, kesik ya da ameliyat izi gibi lekelerin görünümlerini en aza indirme
  • Saç dökülmesini engelleme
  • Yeni saç çıkarma
  • Daha taze, aydınlık ve canlı bir cilt görünümü elde etme

Dermaroller İğne Boyutları

Dermaroller İğneleri
Dermarollerin sahip olduğu farklı iğne boyutlarının her biri aslında farklı tedaviler için kullanılmaktadır. Örneğin; 0.25 mm iğneler, cilt bakım ürünlerinin daha fazla eğilimini sağlarken, 0.5 mm’lik iğne ucu olan dermaroller deri gençleştirme, kırışıklık azaltma, yaşlılık önleme gibi hasarların giderilmesi ve azaltılması için kullanılır. 1.5 mm’lik uzman kontrolünde uygulanması gereken dermaroller ise; cerahhi akne, yanık gibi izlerin azaltılması ve delikli derinin giderilmesi gibi sorunları ortadan kaldırır.
Eğer evde dermaroller uygulaması yapmak istiyorsanız “dermaroller kullanımı programları”nı detaylı olarak incelemeyi unutmayın! Ayrıca olumlu sonuç almanın düzenli kullanımdan geçtiğini de hatırlatalım. Düzenli periyodlarla uygulayacağınız dermaroller, olumlu ve istenilen sonucu almanızı sağlayacaktır.
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz ) 

Evde Roller Nasıl Kullanılır

CİLT BAKIMI | Dermaroller Uygulaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder