Facebook

22 Ekim 2021 Cuma

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

Serumların en ince formunu oluşturan ampuller, cildin yaşlanmasına karşı kullanılmaktadır. Özel içerikler ile hazırlanan cilt ampulleri, deri tarafından en hızlı emilebilen özelliğe sahiptirler. Birbirinden farklı özellikleri olan ampuller bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi evigen ampulüdür. E vitaminin özlerinden elde edilen bu ampul, cilde çok faydalı olup eczanelerde satılmaktadır. Cilt hücrelerini yenileyerek yaşlanmayı geciktiren Evigen ampulü, aynı zamanda saç bakımı için de kullanılabilmektedir. Kuru cilt problemleri olanlar için etkili bir çözüm yolu olarak tercih edilmektedir.


Cilt Ampullerinin Faydaları Nelerdir?

Cilt ampullerinin ve serumlarının kullanım faydaları oldukça geniştir. Bu faydalar sıralanacak olursa:

· Cilt hasarlarını önler.

· Kuru cilde bağlı yaşlanmayı önlerken, hücreleri yeniler.

· Her gün düzenli olarak uygulamanız durumunda cildin ihtiyacı olan e vitaminini ve nemi sağlamaktadır.

· Ciltte oluşan kahverengi lekeleri yok eder.

· Güneş lekelerinden arınmanıza yardımcı olur.

· Cilt lekelerinin azaltıp oluşmasını engellemek için kullanılır.

Ayak topuklarında, diz ve dirseklerde oluşan çatlakları nemlendirmek, dudak çatlaklarını gidermek ve daha bakımlı dudaklara sahip olmanızı sağlamak için kullanılır.Tırnak kırıklarını engellemek ve tırnakları güçlendirmek amacıyla kullanılır.E vitamini özelliği ile bilinen ampuller, yanık tedavisinde de kullanılabilir.

Saç Bakımı İçin Bepanten ve Evigen Ampulü

Saçların bakım günü geldiği zaman, vitamin takviyesi olarak Bepanten ve Evigen ampullerini tercih edebilirsiniz. Son derece pratik uygulaması olan ampullerin kullanımı çok rahattır. Bir kaç dakikada hazırlanabilen kür, saç sağlığınıza kavuşmanızı sağlayarak daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olmaktadır. Derin bir kâse içerisine 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerine bir ampul Bepanten, bir ampulde Evigen ekleyin. Üç malzemeyi de iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bepanten ampul tek başına yeterli olarak görülse dahi, Evigen ve zeytinyağı ilave ederek kullanıldığı takdirde daha faydalı olmaktadır.

Cilt Ampulü İle Şampuan Nasıl Hazırlanır?

Saçlarınızın kırılma ve yıpranma gibi sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorsanız, bunu şampuanınıza ekleyeceğiniz E vitamini ile engelleyebilirsiniz. Günlük kullanmış olduğunuz herhangi bir şampuanın içerisine E vitamini ekleyerek siz de saç sorunlarınızın önüne geçebilirsiniz. Hatta bunu yaparken kullanmış olduğunuz şampuanın saçınıza vereceği zararı da engelleyebilirsiniz. Saçınızın daha sağlıklı bir forma kavuşmasını istiyorsanız siz de bu karışımı hazırlayın ve sağlıklı saçlara kolayca sahip olun. Küçük bir kaba çok az bir şekilde şampuan ekleyin. Üstüne bir ampul Bepanten bir ampul Evigen ekleyin. Güzelce çalkaladıktan sonra şampuanı, iki ayrı ölçüde uygulayın. 10 dakika boyunca şampuanı saçınızda bekletmeli ve daha sonra yıkamalısınız.

Cilt Bakımı İçin Evigen ve Bepanten Ampulü

Yalnızca saçlara değil aynı zamanda cilde de fayda sağlayan Evigen ve Bepanten Ampulü, cildinize dilediğiniz şekilde bakım yapmanızı sağlamaktadır. Derin bir kâse içerisine iki ampulü de bir adet kırın. Güzelce karıştırıp birbirine harmanladıktan sonra, tüm yüzünüze sürün. Kısa bir süre yüzünüzde kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su yardımıyla yüzünüzü yıkayın. Cildinizin derinlemesine onarılmasını, çatlak, yara ve diğer sorunlarınızı engellemek için bu kürü cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

E VİTAMİNİ NEDİR?

E vitamini, gün içinde vücudun günlük işlevlerini karşılayabilmesi ve sağlığının korunması için ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biridir. Bir diğer tanımı ile tokoferol olarak bilinen bu vitamin, yağda çözünür ve bir miktarda karaciğerde depolanır. Bu özelliği ile vücutta eksikliği görülme sıklığı suda eriyen vitaminlere oranla daha azdır. Özellikle bitkisel yağlar ve bazı bitkisel besinler E vitamini yönünden zengindir.

E VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

E vitamini eksikliği ender rastlanan bir durum olsa da sağlıksız ve dengesiz beslenme, diyette yağ kısıtlaması, genetik faktörler ve çeşitli hastalıklara bağlı olarak eksikliği görülebilir. E vitamini eksikliğinin başlıca semptomları ise şunları içerir:

  • Görme sorunları
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Cildin çabuk morarması
  • Kansızlık
  • Deri ve dilde çatlak oluşumu
  • Kas kaybı
  • Kemik ve kas ağırları
  • Saç ve tırnak sağlığının olumsuz etkilenmesi

Aynı zamanda bu belirtiler pek çok hastalık belirtileri arasında yer aldığından bu belirtilere sahip kişiler doktora müracaat etmeli ve gereken testlerin yapılması ve sonuçlanması sağlanmalıdır.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )
E vitamini kreme nasıl karıştırılır? E vitamin cilt için nasıl kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder