Facebook

17 Nisan 2023 Pazartesi

BUZ LAZER EPİLASYON - Soğuk Lazer Epilasyon

BUZ LAZER EPİLASYON

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak adına kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen kalıcı bir yöntemdir. Traş, kimyasal maddeler, ağda, cımbız ve epilatörler kalıcı çözüm sağlayamazlar. Lazer epilasyon cilde zarar vermeden kıl kökünü ısıyla yok eden bir teknik sayesinde kılın tekrar oluşumunu engellemeyi hedefler.
Lazer epilasyon uzmanlık gerektiren ciddi bir işlemdir. Lazer epilasyon merkezi konusunda karar verilirlen farklı lazer çeşitlerine cevap verecek donanım ve aygıta sahip olmasına dikkat edilmelidir.



Lazer epilasyon koyu kıllarda açık kıllara göre daha iyi sonuç vermektedir. Açık kıl ve tüylerde de iyi sonuç alabilmek doğru cihaz ve doğru uygulama ile mümkün olabilmektedir.
Lazer epilasyona başlamadan önce tüylenmenin nedeni de araştırılmalıdır. Hormonal nedenlerle gerçekleşen tüylenmelerde öncelikle bu sorunun tedavisi gerekir.
Lazer Epilasyon Öncesi
Lazer epilasyon kıl köklerini hedef aldığı için en az bir ay önceden o bölgede cımbız, ağda, epilatör kullanılarak köklerin alınmaması gerekmektedir. Bronzlaşma ve solaryum ile ilgili olarak uzmandan bilgi alınmalıdır. Son dönemlerdeki tüm cilt tedavileri ve kullanılan ilaçlar uzmana aktarılmalıdır.
Lazer Epilasyon Sonrası

İşlem sonrasında rahatlatıcı ve onarıcı etkisi olan kremler size tavsiye edilecektir. 24 saat sıcak su temasından kaçınılmalıdır. İşlem tamamlandıktan sonraki 15-20 gün bronzlaşma ve solaryumdan uzak durulmalıdır.
Lazer epilasyonda cilt tipi, kıl tipi ve uygulama bölgesi lazer epilasyonda kullanılacak cihazın belirlenmesinde göz önüne alınan etkenlerdir. Bu faktörlere bağlı olarak farklı cihazlar kullanılması gerekebilir. Cihazların sistemleri farklıdır ve uygun lazer epilasyon cihazı kullanılmdığı taktirde beklenen sonuç alınamayabilir.

Buz Lazer Epilasyon Özellikleri

 Cihaz ismini başlığın soğuk olmasından almıştır.başlığın soğuk olması müşterinin acı hissini minimum seviyeye indirdiğinden 

dolayı son dönemde popüler hale gelmiştir.Dalga boyu ile ciltte derin bölgelere inebilmektedir. 

Bu sebeple derinde kıl bulunan bölgelerde tercih edilen bir yöntemdir.

Buz lazerde lazer dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre uzundur, bu sebeple koyu renkli 

tenlerde de tercih

 edilmektedir. Diğer cihazlar ile uygulama yapılamayan ince ve açık renkli kıllara da uygulama 

yapılabilen

 buz lazer bu özellikleri ile 

geniş bir kullanım alanına sahiptir.
 

Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Soğutucu başlık, en hassas bölgelerde dahi acısız bir epilasyon imkânı sunduğu için tüm vücut bölgelerinde güvenle uygulanabilmektedir.  

  • Tüm bacak

  • Tüm kol

  • Sırt

  • Koltuk altı

  • Göğüs

  • Karın – Göbek 

  • Bikini bölgesi

  • Genital bölge

  • Yüz 

Yüz Bölgesinde Kullanımı 

Hem hafif hem de ergonomik el probu, yüz uygulamalarında da konforlu bir epilasyon sağlar. Dudak üstü ve yüzün diğer bölgelerindeki  istenmeyen tüylerden buz başlık lazer konforuyla kurtulabilirsiniz. Kulak ve burun içindeki kıllar buz başlık lazerin n en kolay yok ettiği tüyler arasındadır. 

Buz Lazer Fiyatları 

Cildiniz için aldığınız bakımlar ile sağlığınız için tercih ettiğiniz hijyen ve kalite koşulları arasında bir fark olmamalıdır. Deriye temas eden uygulamaların, genel sağlık hijyen prosedürlerine uygun şekilde yapılıyor olması önemlidir.  Bu sebeple bize sorarsanız önceliğiniz  fiyat değil hizmet kalitesi ve sağlık koşullarına uygunluk aramak olmalı.

Buz lazer uygulamasında fiyatlar tıpkı lazer epilasyonda olduğu gibi uygulanan bölgenin alanına ve seans sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Buz Lazer Epilasyon Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Buz lazer epilasyon etkili mi?

Buz Lazer; enerjiyi bölerek çalışan, daha az enerjiyle aynı nokta üzerinde saniyede 10 atışa kadar çıkabilen, ütüleme epilasyon yönteminin bir versiyonu olduğu için, son derece etkili bir yöntemdir. Enerjinin bölünebilmesi acıyı azaltırken, aynı enerji miktarı ile daha fazla atış yapma imkânı verdiğinden, Buz Lazer hem acısız hem en başarılı epilasyon sistemidir.

2. Kaç seans sonra tüylerimden tamamen kurtulurum?

Buz lazeri diğer lazer epilasyon uygulamalarından ayıran en temel özelliği, 4 ile 6 seans arasında, istenmeyen tüylere tamimiyle veda edebiliyor olmamız. Geleneksel lazer epilasyonların uzun seansları buz lazerde kısalır, çok daha az sayıda uygulama ile süreç tamamlanır. Buz lazer sonuç odaklı, başarı garantili bir yöntemdir.

3. Buz lazer cihazı tüylerimi görür mü?

Bronzlaşmış tenler dahil olmak üzere her cilt tipine ve kıl türüne uygun sorunsuz bir uygulama sağlayan buz lazer teknolojisi ince tüyler üzerinde çok başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlamaktadır.

4. Yazın buz lazer yaptırabilir miyim?

Geleneksel lazer epilasyon uygulamalarından sonra güneşe çıkmak ciltte geriye dönüşü zor güneş lekelerine sebep oluyordu. Bu yüzden de tedaviye kışın, erkenden başlamak gerekiyordu ki yazın pürüzsüz bacaklarla güneşin ve denizin tadını çıkarabilelim. Buz lazerle, tatil ortasında bile, bronzlaşmış cildinize dahi uygulama yapmak mümkün. Buz lazeri benzersiz ve vazgeçilmez kılan da bu; dört mevsim, her cilt tipine uygun, tüm tüylerde etkili.

5. Bir buz lazer seansı ortalama ne kadar sürer?

Seans uzunluğu belirleyen iki faktör vardır. Bunlar, uygulamanın yapılacağı bölge ve kişinin kilo durumuna değişiklik gösterir. Ortalama süreler; tüm vücut 45-60 dk, bacak 25-30 dk, koltuk altı 5-10 dk, yüz bölgesi 5-10 dk ve kol bölgesi 15-20 dk arası şeklindedir.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz ) Afitap Güzellik Merkezi - Akçay Novada Afitap Beauty , AfitapBeauty 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder