Facebook

6 Mayıs 2023 Cumartesi

Radyofrekans Nedir? Radyofrekans Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Radyofrekans Nedir?


Radyofrekans tekniği, bölgesel yağların ısı yardımıyla parçalanması ve lenf kanallarından atılmasıyla diyet, egzersiz gibi yöntemlerle kurtulmanın zor olduğu bu lokalize yağlanmanın sonlandırılmasını amaçlar. Bu

teknolojide kullanılan radyo dalgaları metabolizmadaki su moleküllerini ve sodyum, potasyum gibi iyonları harekete geçirerek bir ısı enerjisi açığa çıkartır. Amaçlanan bölgedeki yüzeysel ısının 41, 43 derecelere ulaşmasıyla, deri altındaki sıcaklık da 55 dereceye kadar çıkabilir. Bu sıcaklık artışının bir zararı yoktur, sadece hücre içi oksijen yayılmasını hızlandırır. Bu durum da metabolizma hızlanması, lenf kanalı drenajının artışı, yağ hücrelerinde küçülme ve azalmaya neden olabilmektedir.

Radyofrekans Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Bölgesel yağların parçalanmasıyla radyofrekans ile bölgesel zayıflama, selülit tedavisi, lenf sisteminin harekete geçirilip toksinlerin uzaklaştırılması ve cildin toparlanması gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Radyofrekans ile Selülit Tedavisi

Radyofrekans ile selülit tedavisi, radyo dalgalarının yüzeysel ısı yaratıp cildi sıkılaştırması ve kadife bir yapıya kavuşturması temeline dayanır. Etki selülitli bölgede yağ yapılarının sebep olduğu görünümü ortadan kaldırır. Selülit tedavisinde radyofrekans kullanımı oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Radyofrekans ile Bölgesel Zayıflama

Radyofrekans ile bölgesel incelme de ısı yardımıyla yağların parçalanması ve aktivasyonu arttırılmış lenf sistemiyle bu yağların vücuttan atılması şeklinde gerçekleşir. Radyofrekans ile bölgesel zayıflama da, kurtulması oldukça güç olabilen lokalize yağlardan kurtulmada oldukça başarılı bir yaklaşımdır.

Bunların dışında kol, bacak içi sarkmalarının giderilmesi, kollajen üretimini tetiklemesi sebebiyle cilt sıkılaştırma, yüzde lifting etkisi elde etme gibi sonuçlar da radyofrekans teknolojisiyle mümkün olabilmektedir.

Liposuction Öncesinde ya da Sonrasında Radyofrekans Yaptırılır mı?

Cerrahi bir işlem olan ve vücuttaki yağların ameliyatla çıkarılması şeklinde gerçekleştirilen liposuction işleminden önce radyofrekans tedavisi oldukça faydalı olabilmektedir. Bunun sebebi radyo dalgalarının yağ dokularını aktive etmesiyle liposuction ameliyat başarısında bir artış görülür. Liposuction sonrasında yaptırılacak radyofrekans işlemi de yağların alınmasıyla gevşeyen derinin sıkılaştırılması adına faydalıdır.

Kimlere Radyofrekans Yapılabilir?

Parkinson, MS, epilepsi, kanser gibi hastalıkları olmayan, hamile olmayan ve emzirmeyen, kalp pili kullanmayan, vücudunda metal protez olmayan kişilere radyofrekans ile zayıflama ve selülit tedavisi yapılabilmektedir.

Radyofrekans ile Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi Kaç Seans Yapılır?

Seans sayısı probleme ve izlenecek tedavi sürecine göre değişebilir. Yaklaşık bir sayı vermek gerekirse, 8 ila 10 seanslık süreçler sonrasında başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Seanslar arası süreler de 2-4 hafta kadar olabilir.

Radyofrekans İşlemi Ne Kadar Sürer?

Yüz bölgesine yapıldığında yaklaşık 15-30 dakika, göbek ve basen bölgelerine uygulandığında 25-40 dakika, bacak ve kalça işlemlerindeyse 40-60 dakika kadar sürebilmektedir.

Radyofrekans Uygulaması Acı Verir mi?

Hafif bir ısınma hissiyatı dışında radyofrekans ile bölgesel incelme ve selülit tedavisinde acı ya da ağrı hissi oluşmaz.

Radyofrekans Zararlı mıdır?

Düzgün koşullarda ve doğru şekilde yapıldığı takdirde, oldukça güvenli ve zararı olmayan bir işlemdir.

Radyofrekans Yan Etkileri

Geçici süre uygulama yapılan bölgede kızarıklık haricinde başka bir yan etki beklenmez.

Radyofrekans İşlemi Her Cilt Rengine Yapılabilir mi?

Lazer uygulamalarından farklı olarak radyofrekans tekniğinde, radyo dalgaları kullanıldığından cilt renginin işlemde bir etkisi yoktur. Amaç zaten derinin üst yüzüne değil alt katmanlarına ulaşmak olduğundan, her renk ve tipte cilt için uygulanabilir bir yöntemdir.

Bölgesel Zayıflama Radyofrekans Fiyatları

Radyofrekans ile bölgesel incelme ve selülit tedavisi fiyatları, pek çok faktörden etkilenebilmektedir. İşlemin hangi bölgelere yapılacağı ve hangi sorunun çözümünde kullanılacağı önemlidir.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz ) Afitap Güzellik Merkezi - Akçay Novada Afitap Beauty , AfitapBeauty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder