Facebook

18 Ocak 2014 Cumartesi

Soğuk havalarda ayak ve yüz bakımı tavsiyeleri

 Kış aylarında ayak ve dudakların korunması için yazın kullanılan kremlerden daha güçlü olan vazelin, katı vazelin, gliserin ve balmumu içerikli kremlerin kullanılması öneriliyor.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk, kış aylarında ayak, dudak ve yüz için kullanılabilecek kremlerle ilgili bilgi verdi.

Sıcak yaz aylarında mentollü losyonların ayaklar için daha iyi olduğuna ancak kış aylarında kurumayı engelleyecek daha güçlü kremlerin kullanılması gerektiğine dikkati çeken Şentürk, "Kış aylarında ayaklar için vazelin ve gliserin içeren kremler daha uygun olur. Topuklarımızın ve ayak tabanlarının daha kalın ve kaba görünmesine neden olan ölü dokuyu uzaklaştırmak için soyucu etkisi olan kremlerden de faydalanabiliriz. Bu şekilde uygulayacağımız nemlendiriciler de derine daha kolay ulaşabilir" dedi.

Soğuk ve kuru havalarda dudaklara özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

"Cilt bakımının bir parçası olarak dudaklara nemlendirici katı vazelin, balmumu gibi kremler uygulanması koruyucu bir bariyer oluşturarak dudak çatlamasını engeller. Eğer dudaklar kabuklanıyorsa, dudaklara çok az miktarda katı vazelin uyguladıktan sonra parmaklara ince bir kumaş, mendil ya da tülbent sarılarak toz şekerle dairesel hareketlerle dudağa yaydırılabilir. Daha sonra yıkanıp dudak kremi uygulanabilir. Bu çok narin hareketlerle yapılmalı, tahriş edilmemeli, eğer kabuklar bir seferde gitmezse bir gün bekleyip ertesi gün aynı işlem tekrarlanmalı."
Siyah noktalara dikkat

Prof. Dr. Şentürk, yüz için kullanılan yağlı ürünlerin "siyah nokta" yapmamasına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Örneğin avakado yağı, mineral yağlar, akşamsefası yağı ve badem yağı 'siyah nokta' oluşumunu artırmazken, shea yağı yüzdeki gözenekleri tıkayıp bu oluşumu artırabilir. Nemlendirme işlemini düzenli olarak her sabah yapmalıyız, özellikle dışarı çıkıyorsak daha fazla dikkat etmeliyiz. Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkayarak makyaj ve ciltte biriken kiri arındırıp nemlendirici kreminizi sürün. Eğer cildiniz çok kuruysa tahriş edici peeling, maske ve alkol bazlı toniklerden kaçınmalısınız, bunlar derinin üzerindeki ince yağ tabakasını uzaklaştırarak kurumasını artırır. Bunun yerine temizleyici sütler veya hafif köpük temizleyiciler, alkolsüz tonikler veya nemlendirici maskeler daha etkili olur."

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder