Facebook

4 Ocak 2014 Cumartesi

Yeni yöntem ile Yaşlanmaya son!

 Bilim insanları yaşlanmayı tersine çevirip gençleşmeyi sağlayan bir yöntem keşfetti.


yaşlılık,gençlik,sağlık,bilim,tıp,yaşlanmaYaşlanma, vücudun tüm bileşenlerinin teker teker "iflas" ettiği bir süreç olarak biliniyor. Bilim insanları ise bu yorgunluk sürecini tersine çevirerek vücudun gençmiş gibi tazelenmesini sağlayan bir yöntem keşfettiler. Hayvanlar üzerinde denenen ve başarılı sonuçlar veren yöntem sayesinde yakın gelecekte kanser, diyabet, kas erimesi, bunama gibi hastalıkların önüne geçilmesi planlanıyor.


Yöntemin insanlar üzerinde test için gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla, insan testlerinin 1-2 sene içinde başlaması bekleniyor. Eğer sağlığa zararlı yan etkiler görülmezse, yeni yöntemin yaşlılıkla bağlantılı hastalıkların tedavisinde kullanılacağı düşünülüyor. Ancak nihai amacın, "yaşlanmayı" tamamen ortadan kaldırarak çok daha uzun süren bir gençlik yaratmak olduğu biliniyor. Hücrelerin içindeki mitokondrinin ve nükleus'un arasındaki iletişimin bozulması ile hücrelerde deformasyon başlıyor ve bu da yaşlılık adını verdiğimiz süreci doğuruyor. Yeni yöntemde bilim insanları bu iletişimin yeniden kurulmasını sağlayarak, insanların yaşlılık sürecini geri çevirmeyi deneyecekler.

Bu yöntem sayesinde insanlada insülin direnci normale dönüyor, bu da kilo almayı engelliyor, yağlanma beraberinde gelen hastalıklar da ortadan kalkıyor. Vücut daha dinç ve genç kalmayı başarıyor. Dolayısıyla, yaşlılığın getirdiği hastalıklara yakalanma riski de azalıyor. Kısacası, insanların çok daha uzun yıllar genç ve sağlıklı bir vücula yaşamaları mümkün oluyor. Bakalım, bilim insanları insanlar üzerinde başarılı deneyler yaparak yöntemi tıp dünyasına kabul ettirebilecekler mi? Tüm dünya şimdiden merakla bu deneyleri beklemeye başladı.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder