Facebook

9 Şubat 2024 Cuma

Kadınlarda saç dökülmesi için öneriler

Çeşitli hormonal nedenler, bilinçsiz diyetler, stres, hamilelik, sık kuaför uygulamaları gibi durumlar kadınlarda saç dökülmesi sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar ise kadınlarda meydana gelen dökülmelerin sonucunda onarımların erkeklere nazaran daha zor gerçekleştiğini belirtiyor ve her vaka için saç ekiminin uygun olmadığını ifade ediyor.

Kadınlarda saç dökülmesi

Kadınlarda meydana gelen saç dökülmesi sorunlarına yönelik son dönemde yapılan işlemlere dair bilgisine başvurduğumuz Trawellmed Saç Sağlığı ve Saç Ekimi Kliniği yöneticisi Songül Alcı, “Kadınlar günümüz estetik çözümleri ile pek çok soruna çare bulabilirken saç sorunu hala tam olarak çözülebilmiş değil.

Kadınlarda saç dökülmesi ve saç çizgisinin yavaş yavaş genişlemesi mutsuzluk yaratıyor. Bilinçsiz diyetlerle zayıflama çabaları, hormonal sorunlar, demir eksikliği, hamilelik, şehir hayatı, iş stresi, boşanma, sık kuaför uygulamaları, sık boyama, saçları ile aşırı oynama, sac uzatma nedeni ile takılan klipsler, eklenen saçlar derken saclar devamlı travmaya maruz kalıyor. Sonuç olarak da bu travmalara maruz kalan ve hasar alan saçları, seyreklikleri onarmak kadınlarda erkeklere nazar daha zor gerçekleşiyor.” dedi.

Kadınlarda kaybedilmiş saçlar çoğu durumda geri yerine konulamıyor.

Saç ekim işlemlerinin her saç dökülmesinde uygulanamayacağını ifade eden Songül Alcı, “Her saç seyrekliği ve her saç dökülme tipi saç ekimi yapmak için uygun olmayabiliyor. Kadınlar sadece erkek tipi dökülme ve menopoz sonrası dökülmelerde ya da saçlı bölgede yara izleri gibi durumlarda saç ektirebiliyor.

Bundan dolayı kadınların saç dökülmesi sorunu yaşamaları durumunda ilk yapmaları gereken şey bir dermatolog hekimine başvurmak olmalıdır. Burada yapılacak bir seri tahlil ile saç dökülme nedeni tespit edilerek buna göre doktorları tarafından bir tedavi planı izlenecektir. Duruma göre belki bir diyetisyen, belki jinekolog, belki endokronoloji bölümüne yönlendirilecektir hastalar.

Saç ekimi için uygun olanlar da yine dermatolog hekim tarafından saç ekim kliniklerine yönlendirilecektir. Saç ekimi için uygun aday olanlar, yani iki kulak arası mesafede arka bölgede saçları sık ve sağlıklı olan kişiler saç ekimi yaptırabilir. Bu vakalar iyi de sonuca ulaşabilirler. Saçlar uzunken de artık saç ekimi yapılabiliyor. Üçüncü gün saçlar yıkayıp işe gidilebiliyor.” Şeklinde konuştu.

Saç seyrekliğinde birinci maddenin var olan saçları korumak olduğunu ifade eden Alçı, “İkinci basamak seyreklikler için de son dönemde en sık yapılan işlemlerden biri de saç pigmentasyonu, saç efekti ya da saç gölgelendirme olarak da bilinen işlemlerdir. Bu işlem hem erkek hem de kadında saç seyrekliklerinde, saç ekim düşünülmediği ve yapılamayacağı durumlarda, saç ekimini ertelemek için başvurulan bir işlemdir. Kadınların kalıcı makyaj olarak kaş seyrekliklerinde, dudak renklendirmede, kirpik dibi eyeliner uygulamalarında aslında çok yabancı olmadıkları ve 3-5 yıl kalıcılığı olan bu işlem oldukça rahat ettiriyor.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz ) Afitap Güzellik Merkezi - Akçay Novada Afitap Beauty , AfitapBeauty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder