Facebook

9 Şubat 2024 Cuma

Kirpik ve kaş nasıl gürleştirilir?

Kirpik ve kaş nasıl gürleştirilir? Evde kolayca uygulanan kaş ve kirpik dolgunlaştıran karışım… Kaş ve kirpik uzatma ve gürleştirme için bakım serumu hazırlanışı…

Kirpik ve kaş uzatma gürleştirme yöntemleri kaş kirpik serumu

Bakımlı kadınların en çok uğraştığı şeylerden biri de kaşları. Kimi doğuştan gür ve kavisli kaşlara sahip olurken, kimi de seyrek kaşlarla bir ömür mücadele ediyor.

Halbuki evinizden hiç çıkmadan bile, oturduğunuz yerden daha gür kaş ve kirpiklere sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken zaten evinizde bulunan malzemeleri kullanmak

3 gün boyunca kullanmanız gereken Kaş kirpik uzatma ve gürleştirme serumu:

1- Saçlarınıza yaparken kirpiklerinize de düzenli bir bakım uygulayın. Bir kirpik fırçası veya tarak kullanarak kirpiklerinizi günde iki kez fırçalayın. Kirpik fırçanız yoksa temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz.

Fırçaya birkaç damla E vitamini yağı ekleyin veya doğrudan kirpiklerinizin üzerine uygulayın. E vitamini yağı, kirpik dökülmesini önlemeye yardımcı olurken, günlük bakım yapmak kirpiklerinizi daha yumuşak ve kalın görünmesini sağlar.

güzellik kaş kirpik bakım serumu fiyatı makyaj göz

2- Kirpiklerinize zeytinyağı uygulayın. Zeytinyağı yaygın olarak saçları güçlendirmek ve saç uzamasını teşvik etmek için kullanılır.

Bir pamuğa birkaç damla zeytinyağı dökün ve kirpiklerinizin üzerine sürün. Beş dakika bekletip ılık su ile durulayın. Bunu dört hafta boyunca veya istenen sonuç elde edilene kadar yapın.

3- Vazelin saçların ve kirpiklerin uzamasını sağlar. Gece yatmadan önce kirpiklerinize vazelin uygulayın ve sabahları ılık su ile durulayın. Vazelin, E vitamini yoksa iyi bir alternatiftir. Vazelini kirpik fırçanıza sürüp ve kirpiklerinizi fırçalayın

4- B, D ve E gibi vitaminlerin kirpik büyümesini arttıran bir maddeye sahip olduklarından emin olun. Bu vitaminler, kirpiklere uygulanan maskaranın veya kirpik kıvırıcının verdiği zararı korumak için kullanılır. Bu vitaminler ayrıca saç uzamasını da teşvik eder.

5- Göz makyajının tamamını göz bölgesinden, özellikle kirpiklerinizden çıkarmaya özen gösterin. Herhangi iyi bir göz makyaj çıkarıcı bu işi görecektir. Gözünüzü, kirpiklerinizi ve göz çevresindeki hassas cildi korumak için göz makyajınızı çıkarırken nazik davranmaya özen gösterin.

6- Kirpik kıvırıcı kullanmayı tamamen bırakın. Kirpik kıvırıcılar kirpikleri zayıflatıyor ve kırılmaya neden oluyorlar.

güzellik kaş kirpik bakım serumu fiyatı makyaj göz

Kaşları ve kirpikleri kalınlaştıran serum tarifi:

Evde kolayca uygulayabileceğiniz kaş kirpik uzatma ve gürleştirme için bakım serumu hazırlanışı:

Malzemeler: Aloe vera jeli, organik hint yağı, E vitamini kapsulü.

Yapılışı: Bir kapta 1 çay kaşığı aloe vera jelini, 2 çay kaşığı hint yağını ve 2 adet E vitamini kapsülünü karıştırın. Kulak çubuğu yardımıyla bu yağı 3 gece boyunca her gece kirpiklerinize ve kaşlarınıza uygulayın.

Kaş ve kirpik bakımı için birkaç uyarı ve hatırlatma:

Kural 1: Asla makyajınızı temizlemeden uyumayın

Depresyonda olsanız bile! Ne olursa olsun makyajınızı temizlemeden uyumayın. Nedenlerini aslında biliyorsunuz ama yine de hatırlatalım: Makyaj ürünleri, ciltte uzun süre kaldığında nefes almasını engeller ve cilt kendini yenileyemez.

Özellikle göz makyajını temizlemeden uyumanız, kirpik diplerinizde bakteri oluşumunu hızlandırır. Bu ise kirpiklerinize zarar verip dökülmesine neden olmakla kalmaz, kirpik dibi iltihabı gibi oldukça acı verici ve can sıkıcı bir rahatsızlıkla da sonuçlanabilir.

güzellik kaş kirpik bakım serumu fiyatı makyaj göz

Kural 2: Asla başkasının makyaj malzemelerini kullanmayın

Hepimiz, vücudumuzda iyi ve kötü bakterilerle yaşarız, bağışıklık sistemimiz bu dengeyi sağlar. Fakat başkasının bünyesinin bağışıklık geliştirdiği bir bakteri, sizin bünyenizde hastalıklara neden olabilir.

Başkasının kullandığı makyaj malzemelerini kullanmak, vücudunuza yabancı bakterileri taşımanıza yol açar ve vücudunuz buna hiç beklemediğiniz ve istemeyeceğiniz tepkiler verebilir.

Kural 3: Makyaj ürünlerinizin son kullanma tarihlerini kontrol edin

Pek çok makyaj ürünü kapağı açıldıktan 6 ile 12 ay arasında tazeliğini ve kullanılabilirliğini korur. Bu süreyi geçirmek, üründe yine o hiç istenmeyen bakteri oluşumunu tetikleyeceğinden oldukça zararlıdır.

beren saat

Sağlıklı ve güçlü kirpik ve kaş için özel kürler:

Gelelim sizi sağlıklı ve güçlü kirpik ve kaşlara kavuşturacak yöntem ve formüllere. Önce hangi temel malzemelere ihtiyacımız olacağına bakalım.

Temel malzemeler

Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay.

Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Fakat belirli karışımları uygularsanız, daha çabuk ve belirgin sonuçlar alabilirsiniz.

Aşağıdaki formülleri, etkisine göre hafiften güçlüye doğru sıraladık. Yani, kirpik ve kaşlarınız güçlüyse yalnızca dökülmeyip beslensinler istiyorsanız ilk ikisini, hızla güçlenip çoğalmalarını istiyorsanız son ikisini uygulayın.

güzellik kaş kirpik bakım serumu fiyatı makyaj göz güzellik

Temizlemesi de mühim: Kirpiklere yeşil çay

İlk adım, göz makyajınızı temizlemek. Hemen ardından yeşil çayınızı, yarım bardak sıcak suda 5 dakika boyunca demleyin. Bir pamuğu demlediğiniz çaya batırın ve kirpik diplerine hafifçe bastırarak gözlerinize kompres yapabilirsiniz.

Yeşil çay, kirpik diplerindeki kalıntıları çok iyi temizler, dökülmeleri önler ve gözlerinizi de dinlendirir. Çayın ılık olmasına ve gözlerinize fazla baskı yapmamaya dikkat edin. Göz damarlarınız zedelenebilir, kirpik dipleriniz tahriş olabilir.

zeytinyağı

Mutfakta bekleyen mucize: Zeytinyağı

Cilt ve saç için olduğu gibi kirpik ve kaşlar için de mucizevi etkileri olan başlıca doğal malzeme, saf ve iyi kalite zeytinyağı. Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kullanın.

Zeytinyağı, tek başına işe yarayacaktır. Ağzını kapatabileceğiniz küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarın ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürün. 1 ay içinde sonuçlarını fark edeceksiniz.

hint yağı kaş kirpik serumu hazırlanışı tarifi

Kirpik ve kaşlara özellikle: Hint Yağı

Hint yağı, bir çeşit baklagilden elde edilen ve yüzyıllardır saç, kaş ve kirpikleri çoğaltmak için kullanılan bir yağ. Şu formülle uygulandığında ise oldukça sağlam kirpiklere erişmenizi sağlıyor ve kaşlarınızı da çoğaltıyor:

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı Hint yağı, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı, 1 ampul E vitamini veya 1 tatlı kaşığı E vitamini yağı

Yapılışı: Tüm malzemeleri ağzı kapatılabilen bir kapta karıştırıp, her gece yatmadan önce temiz kaş ve kirpiklere kulak çubuğuyla ya da parmağınızla, iyice yedirerek sürün. Çok kısa sürede etkisini göreceksiniz.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz ) Afitap Güzellik Merkezi - Akçay Novada Afitap Beauty , AfitapBeauty
Kirpik ve kaş nasıl gürleştirilir? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder