Ballı Yoğurdun Faydaları
Ayrı ayrı, vücudumuz için gerekli birçok vitamin ve minerali içeren bal ve yoğurt karıştırıldığında da sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Ballı yoğurdun faydaları arasında ilk sıralarda, yüksek protein ve glikoz kaynağı olmasından dolayı, özellikle egzersiz öncesi ve sonrasındavücuda gereken enerjiyi sağlaması, besin değeri yüksek bir gıda olarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sindirime yardımcı olması gösterilmektedir.
Balın Faydaları
Antibiyotik keşfedilmeden önce, doğal bir antibiyotik olarak yanık ve kesik tedavisindekullanılan bal yüzyıllardır öksürük tedavisinden cilt bakımına kadar pek çok alanda geleneksel olarak kullanılmıştır. İlk Olimpiyat oyunlarında, sporcuların yarışmalar öncesinde yarış sırasındagerekli enerjiyi sağlamak için atıştırmalık olarak ballı ekmek yedikleri biliniyor.
Ağırlıklı olarak şeker içeren bal da protein, C vitamini, folat ve diğer gerekli vitaminler de bulunmaktadır. 30 gram bal; günlük manganez ihtiyacının %14’ünü, demir ihtiyacının