3 Ekim 2015 Cumartesi

Ballı Yoğurdun Vücuda cilde katkıları

Ballı Yoğurdun Faydaları

Ballı Yoğurdun Faydaları

Ayrı ayrı, vücudumuz için gerekli birçok vitamin ve minerali içeren bal ve yoğurt karıştırıldığında da sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Ballı yoğurdun faydaları arasında ilk sıralarda, yüksek protein ve glikoz kaynağı olmasından dolayı, özellikle egzersiz öncesi ve sonrasındavücuda gereken enerjiyi sağlaması, besin değeri yüksek bir gıda olarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sindirime yardımcı olması gösterilmektedir.

Balın Faydaları

Antibiyotik keşfedilmeden önce, doğal bir antibiyotik olarak yanık ve kesik tedavisindekullanılan bal yüzyıllardır öksürük tedavisinden cilt bakımına kadar pek çok alanda geleneksel olarak kullanılmıştır. İlk Olimpiyat oyunlarında, sporcuların yarışmalar öncesinde yarış sırasındagerekli enerjiyi sağlamak için atıştırmalık olarak ballı ekmek yedikleri biliniyor.
Ağırlıklı olarak şeker içeren bal da protein, C vitamini, folat ve diğer gerekli vitaminler de bulunmaktadır. 30 gram bal; günlük manganez ihtiyacının %14’ünü, demir ihtiyacının
%8’inikarşılamaya yeter. Bu mineraller vücudun normal fonksiyonunu devam ettirebilmesi ve hastalıklara karşı korunabilmesi için gereklidir.

Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun en önemli faydaları, yüksek kalsiyum içeriğiyle sağlıklı diş ve kemik yapısına katkıda bulunması ve sindirim sistemini geliştirmesidir.
Yoğurt üzerine yapılan bilimsel araştırmaların hemen hepsi düzenli olarak tüketiminin sindirimi geliştirdiği yönünde sonuçlara sahiptir. Bazı araştırmalar yoğurdun kolon kanseri, kabızlık ve inflamatuvar barsak hastalığı riskini azalttığını ortaya koymaktadır.

Ballı Yoğurdun Faydaları

Ballı yoğurt yüksek besin değeriyle kaliteli bir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Balda bulunan yüksek glikoz vücut dayanıklılığını arttırır ve özellikle fiziksel aktiviteler için gereken enerjiyi sağlar.
Karbonhidrat ve protein için iyi bir kaynak olan ballı yoğurt, kontrollü olarak tüketildiğinde faydalı bir atıştırmalık olabilir. Ballı yoğurt tüketirken dikkat edilmesi gereken nokta yoğurdun yağlı olmaması ve balın yapay şeker içermeyen, mümkünse organik bal olması.


Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )