Facebook

27 Ekim 2015 Salı

Saç Bakımı Yaparken Yapılan 10 Hata


saç-bakımı-hataları-kapak
Saç dökülmesi her 2 insandan 1 tanesinde görülen alışılagelmiş bir problem. Tam etkili bir çözümü olmasa da yapılan hatalardan vazgeçmek saç dökülme hızını yavaşlatabilir. Bu gün ki yazımızda saç bakımının da yapılan yanlışları araştırdık. Herkese gür ve sık saçlar dileğiyle..
1- Uzun süre Kurulamaksaç-bakımı-hataları-1
Sıcak saçın en büyük düşmanıdır. Fön makinesi ile uzun süreli kurulamalardan kaçının hatta mümkün ise eğer saçlarınızı tam kurulamak yerine hafif nemli bırakmayı tercih edin.
2- Çok Uzatılan Saç
saç-bakımı-hataları-2
Saçınız ne kadar uzun ise saç köklerinize o kadar ağırlık ve direnç eklenir. Araştırmalar saç uzun iken daha fazla döküldüğünü göstermektedir.
3- Her Gün Yıkamak
saç-bakımı-hataları-3
Özellikle erkek okuyucularımız, sizin her gün saçlarınızı yıkamanıza gerek yok. Şampuanlar saçlarınıza ister istemez zarar verir. Yanlış anlaşılmasın her gün duş
almayın demiyoruz ancak saçlarınızı sadece su ile yıkayabilirsiniz.
4- Kalitesiz Şampuan
saç-bakımı-hataları-4
Kaliteli olduğunu zannedip şampuanlara yüksek paralar ödemeye gerek yok. Saçınız için en ideal olan doğal ve natürel şampuanlar. Parfüm ve diğer kimyasallar saçınız için zararlı.
5- Saçı Fazla Taramak
saç-bakımı-hataları-5
Yine aynı şekilde saçı uzun süre taramak da daha çabuk dökülmesine neden olacaktır. Parmaklarınızı kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
6- Şekillendirici Malzeme
saç-bakımı-hataları-6
Wax veya jöle gibi kozmetik ürünleri saçları kurutarak gerekli olan yağı kaybetmesine neden olur. Siz siz olun sadece özel günlerde kullanın. Hem doğallık daha iyidir her zaman, apaçiliğin lüzumu yok.
7- Şapka-Bere Kullanımı
saç-bakımı-hataları-7
Şapka ve bere kullanımı saçın üzerine fazlaca baskı uygular ve saçın hava almasını engeller. Bu da saçın dökülmesi için en büyük sebeptir. Aynı şey bandana ve at kuyruğu içinde geçerlidir arkadaşlar.
8- Kelliği Kafaya Takmak
saç-bakımı-hataları-8
Hepinizin bildiği gibi saç dökülmesine neden olan faktörler arasında streste yer alır. Siz dökülen saçlarınız için üzülerek ve kafanıza takarak daha çok saçınızın dökülmesine sebep olabilirsiniz. Dert etmeyin arkadaşlar pozitif olun.
9- Kötü Beslenme
saç-bakımı-hataları-9
Düzenli beslenmek vücudunuzdaki bütün sistemlere olduğu gibi saçınız içinde fayda sağlayacaktır.
10- Önlem Almamak
saç-bakımı-hataları-10
Tembellik etmeyin! Kafanıza takmayın derken kast ettiğimiz şey bu değildi. Saç dökülme probleminiz var ise bir doktora başvurun, ve belki de basit medikal sıkıntılardan dolayı dökülüyordur. Basit tedavilerle eski haline gelebilir.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi ( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egzersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder