Kaşlara Şekil Verme
İnsanın dünyaya açılan penceresi yüzüdür. Diğer insanlarla karşılaştığımızla, yüzlerimizle tanışırız. Birini hatırlamak söz konusu olduğunda, gözümüzün önüne yüzünü getirmeye çalışırız. Vücut güzelliği, boyumuz, bacaklar; çok dikkat çekici bir özelliği olmadıkça, uzaktan veya sonradan algılanır. Tanışmak, yüz yüze gelmekle başlar… İnsanı her şeyden önce bakışları, gülüşü, ondan sonra vücut dili ifade eder.
Yüz deyince; cildimizi, göz şeklimizi, burnumuzu, ağız yapımızı veya kulaklarımızın şeklini değiştirmek o kadar kolay olmayabilir ama tüm kozmetik yöntemler ve makyaj teknikleri bu organlarımızın estetik ahengini kurmak, düzeltmek veya vurgulamak amacını taşır.
Örneğin kaşlarımız;
Kuaföre veya bir bakım merkezine gideriz, başımızı arkaya yaslarız ve kaşlarımızı genellikle küçük bir genç kızın eline emanet ederiz. Bazen fazla incelir, bazen boyu kısalır! Kaşlarımızın çevresi kıpkırmızı iken farkı anlamadığımız bile olur… Ancak kaşlar yüzün ifadesinde çok önemli bir rol oynarlar. Sadece çıkan kılları almak yeterli olmayabilir. Kaşların biçimi yüzün dengesini yeniden kurabilir veya darmadağınık edebilir… Bu nedenle cımbız ve biraz da boya ile düzeltildiğinde farkı hemen görebilirsiniz.
Küçük bir cetvel yardımıyla ideal kaş şeklinizi bulabilirsiniz ve kusurlarınız varsa, aşağıdaki orantılara göre düzeltebilirsiniz. Bunun için; Elinize bir cetvel alıp, aynanın karşısına geçin. Aşağıda tarif edeceğim ölçümleri sağ ve sol taraf için ayrı ayrı yapmalısınız. Çünkü yüzümüz tamamen simetrik değildir.
Kaş nerede başlamalı:
Doğru noktayı bulmak için, cetvelin bir ucunu ağzınızın sağ kenarına koyun ve bu hattı burun kanadının hizasından geçirerek sağ gözün iç ucuna doğru uzatın. Cetvelin kaşa değdiği yer, kaşın başlaması gereken noktadır. Demek ki iki kaş arasındaki kıllar cımbızla veya iplikle alınırken bu sınıra dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hattı ne sağdan ne de soldan aşmamalısınız.
Kaşın en yüksek noktası:
Kaşın çizdiği kavisin en yüksek noktasının, yaklaşık olarak göz bebeğinin dış kenarı ile aynı hizada olması gerekir.
Kaş uzantısı nerede bitmeli:
Bu defa cetveli burun kanadının yanına koyun ve sağ gözünüzün dış kenarına doğru uzatın. Kaş çizgisinin bittiği nokta, bu hattın uzantısına denk düşmelidir. Arada ne boşluk ne de taşma olmamalıdır. Ayrıca kaşın dış ucunun, başlangıç noktasından biraz daha aşağıda olması gerekir.
İsterseniz kalemle çizerek deneyin. Kaşlarınızı bu hattan daha fazla uzatırsanız bakışlarınız boş, yüzünüz anlamsız görünür. Boşluk bırakırsanız; yüz dengesiz ve yapay görünür.
İki kaş arasındaki mesafe:
Bu mesafe, gözün uzunluğu kadar olmalıdır. Bu mesafenin gereğinden az veya daha fazla olması ifadeyi bozar.
Simetri sorunu:
Sonra aynı ölçümü sol taraf için tekrarlayın. Farklı sonuçlar alırsanız şaşırmayın. Demek ki bunları biraz rötuşla eşitlemeniz gerekecek.
Kaş makyajı:
Kaşlarınız seyrekse veya şekli düzensiz ise, kusurları göz kalemi ile kamufle edebilirsiniz. Ancak bu işi özenle yapmalısınız. Koyu renkli kalemlerden, kaşlara sert bir çizgi çekmekten sakınmalı, sanki kıl varmış gibi çok küçük ve yan çizgilerle boyamalısınız.
Dengesiz kaşları düzeltmek için kalıcı makyaj çok kullanışlıdır. Biz kaşlara kalıcı makyaj yaparken, şekli belirledikten sonra, ince küçük çizgilerle adeta nakış gibi işleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder