Facebook

25 Ocak 2012 Çarşamba

dudak çatlaması neden olur

 
DUDAK ÇATLAMASI NEDEN OLUR VE NASIL GEÇER
Genellikle dudaklar, susuzluktan, fazla rüzgar ve güneşe maruz kalmaktan dolayı nemini kaybeder ve kurur. Geçici olarak meydana gelen bu dudak çatlaması durumunda krem yada nemlendirici sürerek düzelebilir.Fakat bazen uzun süre geçmek bilmeyen dudak çatlaması görülür ki bu durumda sebebi araştırılması ve tedavi
uygulanmalıdır. Şimdi sürekli dudak çatlaması yaşayanlar için nedenlerini ve tedavisini açıklayalım.
Kuru ve çatlayan dudaklar ile birlikte; ateş, kırmızı gözler ve dil, şişmiş lenf düğümleri ile ellerinizde ve ayaklarınızda şiş ve kırmızı bir ten rengi varsa, bu belirtiler Kawasaki hastalığının (mukokütanöz lenf nodüllü sendrom) erken dönemdeki belirtileri olabilir. Bu hastalık 2 ile 5 yaş arasındaki küçük çocuklarda çok yaygın olarak görülüyor. Ancak doktorlar, bunun nedeni tam olarak bilmiyorlar. Tam iyileşme görülen çocuklarda bile bu hastalık nedeniyle kalp problemleri oluşabiliyor.
Kuru ve çatlamış dudaklar, B vitamini eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Örneğin, tipik bir belirti olmamasına rağmen, çatlayan dudaklar ise folik asit eksikliğinin habercisidir. Aynı zamanda riboflavin (B2) vitamini eksikliği belirtisi de olabiliyor. Yaşlı ya da alkol bağımlılarında bu durum risk oluşturuyor. Riboflavin eksikliği, tipik olarak dengeli, sağlıklı beslenme ya da vitamin takviyesiyle tedavi edilebiliyor.
Sadece tıbbi profesyoneller, kuru dudakların altında yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını saptayabilir. İyileşmeyen dudak kuruluğu ve ilave belirtiler olursa doktorunuza gidin. Ciddi hastalıkların erken teşhisi iyileşme sürecinde büyük bir artı sağlıyor. Netten alıntıdır.
Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir
Dudak çatlamasını önlemek için kuruması önleyerek uygun nemlendirici ve yağlar kullanmalısınız. Fakat kullanacağınız ürünün içeriği çok önemlidir. İçeriğinde alkol bulunan dudak ürünlerinden kullanmayın. Dudaklarınızı daha kuru hissetmenize ve soğuk havalarda oluşan çatlaklar sonrasında canınızın yanmasına neden olur. Sadece doğal içerikli ürünlerden kullanmaya dikkat edin.
Sıcak, baharatlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının. Kırmızı et, yulaflı yiyecekler, fındık, taze meyve ve sebze gibi yiyecekler dudağınız gibi vücudunuzun çok fazla kan bulunduran noktalarının sağlıklı görünümü için yararlı olacaktır. Bu besinler A, E, K ve B vitaminleri açısından zengindir. Günlük ürünleri tercih edin. Özellikle süt, ağız bakterilerini etkisiz hale getirir.
Havanın kuru ve rüzgârlı olduğu günlerde mümkünse dışarı çıkmayın. Çıkmanız gerekli ise, eşsiz güzelliğinizin parçası olan dudaklarınıza bol miktarda doğal yağ sürün. Mesela, Hindistan cevizi yağı veya zeytin yağı sürerek çıkın. Bu yağlar dudaklarınızı korumakta inanılmaz güçlü maddelerdir. Kış boyunca çok fazla ruj veya dudak parlatıcısı kullanmamaya çalışın.
Hassas bir yapısı olduğu için dudaklar, dış ve iç faktörlerden çabuk etkilenen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hiç kimyasallara bulaşmadan dudaklarımızın bakımını da doğal yollarla, harika sonuçlar alarak, kolay bir şekilde yapabiliriz. Dudaklar vitamin eksikliğinden çabuk etkilenir. Dudakların ihtiyacı olan B8 vitaminidir. Bu vitaminin eksikliğinde, dudak çatlamaları, pürüzlü ve sağlıksız bir görünüme sahip olurlar. Bu vitamini elde edeceğiniz ürünler, soya unu, fındık, badem, ceviz ve yumurta sarısıdır. Bu ürünlerden yemeyi ihmal etmeyip, ayrıca bunlardan yapılan maskelerle dudak sağlığınızı korursunuz.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder