Facebook

18 Ocak 2012 Çarşamba

Güzel Saçlar için..

En güzel saçlar sizinki olacak!



Saçlarınızla ilgili sadece 8 bilgiye ihtiyacınız var. Güzellik bunların ardından gelecek! Özellikle hazırlanma telaşı içinde işinize yarayacak bu öneriler dünyanın en iyi stilistlerinin tecrübelerine dayanıyor.





İki dakikalık kurutma

Zaman aleyhinize işlemesi, kabarık ve dağınık saçlar için mazeret değil. Sadece iki dakikalık bir kurulama sabahları hazırlanma kabusunu bitiriyor.

Yani saçlarınızın 'T bölgesini' şekillendirmemiz aslında yeterlidir. Ünlülerin makyaj danışmanı Eva Scrivo, "Saçlarınızın önünü ve üstünü kuruladığınızda dışarıya çıkmaya hazırsınız", diyor.

T bölgenizi belirlemek için saçlarınızı ortadan ayırıp iyi yana doğru tarayın.





Yeni kahkül teorisi

Kahkül kesimi ya da eski bir kahkülün 'tozlarını alma' saçlarımızın havasına en iyi gelen şeylerden biri… Yüzünüzü açar, çerçeveler ve model zenginliği sağlar. Fakat biraz bakım gerektirdiğini de unutmamak lazım. Uzun saç üç ay boyunca taze görünümünü koruyabiliyorken, kahküller için saçların uzama hızına göre ortalama iki haftada bir tazeleme gerekebilir.



Kusursuz topuz

Topuzunuzu tamamladıktan sonra renksiz rimel ve saç spreyiyle olası firari tellerin ve ensenizden dökülen tutamların önüne geçin. Renksiz rimel uçuşan tüm saç telleri için harika bir yöntemdir.



En güzel saçlar sizinki olacak!



Yüksek teknolojili bukleler

Muhteşem bukleler için seramik yüzeyli ve turmalin teknolojili bir saç maşası gerekiyor. Turmalin negatif iyon yükü sebebiyle sıkça tercih edilen doğal bir kristaldir. Saç yapısına zarar vermez ve elektriklenmeyi sıfıra indirir. Seramik de ısıyı eşit şekilde dağıtır. Böylece yanık ve zarar görmüş saçlar da tarihe karışır!





Almadan önce deneyin

Saçınızı kestirmek için bir kuaföre girmeden önce, orada fön çektirin. böylece müstakbel kuaförünüzün becerilerini ve zevkini tespit etmiş olursunuz.


Kendinize saçtan bir taç yapın

Hacim önemlidir, bunu artık biliyoruz. Peki saça nasıl hacim verilir? Diplere hacimlendirici köpük ya da sprey saçlarınızı sıkarak kurutun. Kalın bir fırçayla da fırçalamayı unutmayın. Tam tepe noktasında tutamları ince tel tokalarla geriye doğru tutturun. Önleri kulaklarınızın üstünden geriye doğru tutturun.



Aralıklı kuaför randevuları

Saç boyası randevularınızı azaltarak tasarruf edin. Jöle, saçlarınızın tonunu değiştirmeden donuk renge parlaklık verir. Yani sizi bir süre daha kuaförsüz idare edebilir.



Kalın tutamlar

Saçlarınızı uzatmak ve hacim kazandırmak için aslında herkesin bildiği bir yöntem var: Postişler… Fakat tanıdık olduğunuz bu yönteme bu yaza özgü bir ayrıntı ekleyelim.

Saçınızın renginden iki ton açık postişler kullanın. Postişlerin toka kısımlarını saklamayı unutmayın.
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder