Facebook

25 Ocak 2012 Çarşamba

Yüzünüz ve cildiniz için kolay maskeler

 Kış mevsiminde güneşten, denizden ve Sıcak havalardan zarar gören cildinizi bakıma almanın tam zamanı. İşte vücudunuzun aldığı hasarları giderecek birbirinden kolay ve yararlı maskeler…


YÜZ BAKIMI İÇİN MASKELER
Çikolata maskesi
- Bir Su bardağının üçte biri kadar kakao tozu
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı peynir
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı Yulaf ezmesi
Malzemelerin hepsini bir blender yardımıyla iyice karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 Dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra ılık Suyla yıkayabilirsiniz. Bu maske sayesinde cildiniz bir bebeğin cildi gibi yumuşacık ve pürüzsüz olacaktır.
Ballı salatalık maskesi

- 3 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı ıhlamur suyu
- 1 adet doğranmış salatalık
Malzemelerin hepsini karıştırın ve yüzünüze sürün. Bal ve ıhlamur ölü deriden kurtulmanızı sağlarken salatalık da cildinizin sıkılaşmasına neden olur. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Yumurta maskesi
- 1 adet yumurta beyazı
Yumurtanın beyazını ayırın ve yüzünüze sürerek 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bu maske kırışıklıklara karşı etkilidir.
Antioksidan maskesi
- 1 adet yumurta sarısı
Yumurtanın sarısını cildinize sürün ve 15 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Yumurtanın sarısı bir antioksidandır ve cildinizin yenilenmesini, daha Sağlıklı görünmesini sağlar.
Sebze maskesi
- 1 adet ezilmiş domates
- 1 yemek kaşığı ezilmiş salatalık
- 3 yemek kaşığı yulaf unu
- 3 adet nane yaprağı
Bu malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra iyice yıkayın. Bu maske özellikle yağlı ciltler için uygundur.
VÜCUT BAKIMI İÇİN MASKELER
Kahveli vücut maskesi
- 2 kahve fincanın kahve
- 1 fincan şeker ya da kaya tuzu
- 3 yemek kaşığı vücut yağı
Bütün malzemeleri birbirine karıştırın. İlk olarak sıcak bir duş alarak derinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlayın daha sonra da bu karışımı tüm vücudunuza sürün. Dairesel hareketlerle masaj yaparak sürdüğünüz bu maske cildinizin daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Maskeyi sürdükten 5 dakika sonra vücudunuzu yıkayabilirsiniz.
Badem maskesi
- 1 kahve fincanı badem
- 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı papatya yağı
Malzemelerin hepsini bir mikser yardımıyla krem haline gelene kadar karıştırın. Bir kavanoza koyun ve kullanana kadar buzdolabında saklayın. Bu karışımı kullanmak istediğinizde kavanozun dörtte birini bir kaba boşaltın ve bir kahve fincanı yoğurt ya da sütü.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder