Facebook

20 Nisan 2011 Çarşamba

'Ameliyatsız Liposuction'' denilen ''Morfoliposculpture'' (MLS) yöntemi

Vücut yağlarını çöpçüler temizleyecek

Fransa başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinde büyük ilgi gören ''Ameliyatsız Liposuction'' denilen ''Morfoliposculpture'' (MLS) yöntemi artık Türkiye'ye de uygulanmaya başlandı.
Hastanın ağrı ve acı hissetmediği yöntemle yağlar, ''çöpçü'' hücreler tarafından emilerek tamamen doğal yöntemlerle vücuttan atılıyor.
MLS sistemi ile ilgili bilgiler veren medikal estetik uzmanı Dr. Birgül Altuntürk, ''Ameliyatsız Liposuction'' olarak tanımlanan bu sistemin bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde, başta Fransa olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinde sekiz yıldır kullanıldığını anlattı.

Türkiye'de de dört yıldır uygulanan ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilen MLS tedavi protokolünün yenilenerek ''New Generation MLS'' adıyla Türkiye'de kullanılmaya başlandığını bildiren Altuntürk, şu bilgileri aktardı:
''New Generation MLS bir dizi işlemin bütünleşmiş adı. MLS uygulamasında birbirini takip eden 2 veya 3 değişik tedavi yapılıyor. Sistem üç adımda ilerliyor. İlk işlemde yöntemin özel bir parçası olan analiz sistemi ile hedef yağ dokusunun özellikleri ve boyutları ölçülüyor. Analiz sonucunda hedef yağ dokusunun hangi formülle kaç defa ve nasıl bir tedaviye ihtiyacı olduğu belirleniyor. İkinci aşamadaki enjeksiyon işlemi ise sonuç üreten ana işlem olup analiz sonucundaki formüle göre hazırlanan 'hipoosmolar sıvı' denilen karışım lokal anestezik bir madde ile karıştırılıp hedef yağ dokusu içine ağrısız ve acısız bir şekilde enjekte ediliyor. İçerisi hipoosmolar sıvı ile şişirilmiş yağ dokusunun üstüne dışarıdan ultrasound pedleri bağlanarak yüksek doz ses dalgaları ile yağ hücrelerinin patlaması sağlanıyor. Üçüncü işlemde patlatılıp sıvı hale getirilen yağ dokusu, vücuttan atılımı sağlayan lenfatik drenaj sistemi ile drenaj yapılıyor. Son olarak da Manyetoterapi ve İnfraruj battaniyesi ile o bölgenin sıkılaştırılıp düzleşmesi sağlanıyor.''
İşlemde kullanılan sıvının herhangi bir ilaç içermediğini, bunun tıpta kullanılan tuzlu su karışımı olduğunu vurgulayan Altuntürk, ''Dolayısıyla hiç bir yan etkisi yok. İçine sadece ağrı kesici ilave ediliyor. Bu sıvının mekanizması, hücreler arası basınç farkı yaratarak yağ hücrelerinin eritilmesine dayanıyor'' şeklinde konuştu.
MLS Türkiye'ye ilk gelip uygulanmaya başladığında bölgesel incelme amacıyla kullanıldığını, zaman içinde bölgesel sıkılaşma ve selülit sorunlarının da giderilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Altuntürk, ''Bu yılın başından itibaren yeni protokolüyle New Genaration MLS olarak çok daha kapsamlı şekilde uygulanmaya başlandı ve sadece bölgesel incelme için değil, bölgesel şekillenme için de kullanılan kombine bir uygulama oldu. Ayrıca daha önce beden kitle endeksine başvurmak doktor inisiyatifindeydi, ancak hasta seçimi, daha doğrusu hastanın tedaviye uygun olduğu dönemin seçiminin çok önemli olduğu görüldü. Bu da protokolün içine alındı'' diye konuştu.
Analiz cihazının kişiye ve hedef yağ dokusuna göre düzenlendiği bir tedavi prosedürü olduğunu, bunun 2-6 seans arasında değiştiğini ifade eden Altuntürk, şu açıklamaları yaptı:
''Hipoosmolar sıvı verildiğinde yağ hücresinin çeperleri zayıflayarak yağ hücreleri erimeye başlıyor. Eriyen ve vasfını kaybetmiş yağ hücreleri bu sıvıya karışıyor. Aynı zamanda ultrasound bu yağ hücrelerinin yapısını değiştirerek yeniden yağ tutma özelliklerini bozuyor. Böylece hızla bir erimesi sağlanırken, aynı anda yağ hücre yitimi olduğundan kalıcı ve geri dönüşümsüz yağ atımı sağlanmış oluyor. Eriyen yağ hücreleri patlatılıp sıvı hale getirildikten sonra çöpçü hücreler tarafından zamanla emilerek tamamen doğal yöntemlerle atılıyor. Vücuttan atılım süresi kişiye göre değişiyor. Ortalama 1-2 haftada atılıyor. İlk seanstan itibaren hasta ödemlerini attıktan sonra yüzde 20'lik bir incelme meydana geliyor. Düzenli tedavi sonrasında başarı oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıyor. Bu da hastada yaklaşık 2-4 beden incelmeye tekabül ediyor. Pantolon ve etek bedenlerindeki küçülmeler hastalar için yüz güldürücü oluyor.''
İşlem yapılan bölgede tekrar yağlanma görülmediğini, yağ hücreleri kendilerini yenileme özelliğine sahip olmadığı için vücuttan atıldıktan sonra, uygulama yapılan bölgede kalıcı bir incelme sağlandığını belirten Altuntürk, ''Hasta yaşamı boyunca kilo alıp verdiğinde vücudunda şekil bozuklukları olmuyor, başka bölgelerinde deformasyon meydana gelmiyor. Artık totalde kilo alıp veriyor ve istediği bel oyuntusuna ömür boyu sahip oluyor'' ifadesini kullandı.
Kadınlarda kol bölgesi, mide, karın bölgesi, yan simitler, basen bölgesi, diz içi, diz üstü, bacak içinin yanı sıra liposuctionda uygulama yapılmakta zorlanılan gıdı ve ayak bileği uygulamalarının başarıyla yapılabildiğini anlatan Altuntürk, erkeklerde ise göbek bölgesinde kalıcı ve başarılı çözümler alındığını ifade etti.
Bunun ağrısız ve acısız bir işlem olduğunu, genel anestezi uygulanmadan yapıldığını vurgulayan Altuntürk, ''Bu yöntemde en başarılı sonuç 20-45 yaş aralığında alınır. Beden kitle indeksi 30'un altında hastalarda başarı oranı daha yüksektir'' şeklinde konuştu.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ameliyatsız Yağ Aldırma en iyi iki yöntem var zaten bunda soğuk lipoliz lazer liposuction bana göre klasik lipo felan artık tarih oldu :)

    YanıtlaSil