Facebook

17 Nisan 2011 Pazar

Güneş yağınızı kendiniz hazırlayın

Dogal Günes Yagı


*60 gram kakao yağını benmari usulü eritin. Erittiğiniz kakao yağının içine aynı miktarda badem yağı katıp cam bir şişenin içinde iyice çalkalayın. Daha sonra içine birkaç damla zeytin veya ceviz yağı katıp çalkamamaya bir süre daha devam edin. Güneş yağınız hazır.


*Üç çorba kaşığı kakao yağını benmari usulü erittikten sonra içine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı badem yağı ve 6 çorba kaşığı susam yağı katıp tüm malzemeyi iyice çalkalayın. Son olarak 2 fincan soğuk ve demli çayı yavaş yavaş karıştırarak katıp çalkalamaya devam edin.

*7 çorba kaşığı susamyağı, 7 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tentürdiyot, 3 çorba kaşığı mısırözü yağı, 4 çorba kaşığı bademyağını şişenin içinde iyice çalkalayın. Daha sonra hoş koku vermek amacıyla sevdiğiniz herhangi kokulu yağdan birkaç damla damlatıp birkaç dakika çalkalamaya devam edin.

Lavanta kokulu güneş yağı
5 çorba kaşığı kakao yağına benmari usulü eritip içine aynı miktarda susamyağı katıp iyice karıştırın. Daha sonra karışımı bir şişeye boşaltıp birkaç damla kokulu lavanta yağı ekleyin ve iyice çalkalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder