Facebook

9 Nisan 2011 Cumartesi

Pamuk gibi eller için...

Yumuşacık ve pürüzsüz ellere kavuşmanız için fazla para harcamanıza gerek yok. Evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle, güzel ve bakımlı ellere sahip olabilirsiniz.


Gün boyunca ellerinizi ne çok kullandığınızı bir düşünün. Bu, onların kolayca yıpranmasına neden oluyor. Ellerinize, en az vücudunuzun diğer bölgelerine gösterdiğiniz hassasiyeti göstermelisiniz. Güzelliğinizi bakımlı ellerle tamamlamak istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler...

İyice yıkayın


Ellerinizi yıkamak için yumuşak ve arındırıcı özelliğe sahip bir sabun satın alın. Ancak
ellerinizi çok sıcak suyla yıkamamaya dikkat edin. Böylece ellerinizin hızlı yaşlanmasını
ve tahriş olmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca ellerinizi sert bir havluyla kurulamamaya da özen gösterin.

El maskesi yapın

Maskeyi uygulamaya başlamadan önce, ellerinizi bir süre ılık suda bekletin. Yumuşadıklarını hemen fark edeceksiniz. Ardından cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz maskeyi uygulayın. Bir süre bekledikten sonra elleri iyice yıkayın, işlem bittiğinde tüm kirlerin ve pürüzlerin arındığını göreceksiniz.

Kremlerden yardım alın

Ellerinize her yıkamadan sonra, henüz nemlilerken krem sürün. Böylece elinizde oluşabilecek kuruluğa karşı önlem almış olursunuz. Kış aylarında da yoğun olan kremleri tercih edin. Cildiniz gergin ve kuruysa, içerisinde gliserin bulunan kremler size yardımcı olabilir. Bilek bölgenizden başlayarak parmaklarınıza kadar, dairesel hareketlerle masaj yaparak kremi cildinize yedirin.

Ölü hücrelere veda!

Bir miktar peeling kremiyle ellerinizi ölü hücrelerden arındırın. Kremi uygularken cildinizin nemli olması şart. Özellikle kuru cilt yapısına sahipseniz, uygulamayı sınırlı sayıda yapmanızda fayda var; işlemi hafta 1-2 defa tekrarlamanız yeterli olacak. Peeling uygulaması sonrasında, ölü derinin yok olduğunu, yeni ve daha sağlıklı bir cildin ortaya çıktığını göreceksiniz. Üstelik peeling sayesinde güneş lekelerinden ve ellerinizde oluşan kırışıklıklardan da kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder