Facebook

9 Nisan 2011 Cumartesi

Orta yaşta yüze müdahale gerekli

"Orta yaşta yüze müdahale gerekli"

Acıbadem Sağlık Grubu'nun davetlisi olarak ülkemize gelen Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Başkanı Pof. Dr. Jonathan Sykes, orta yaşlı kişilerde sarkmış olan cildin toparlanmasının yanı sıra yüzdeki volümün de eski haline getirilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Acıbadem Sağlık Grubu’nun Fasiyal Plastik Cerrahi Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği “Estetik ve Plastik Yüz Cerrahisi’nde Yeni Yaklaşımlar” konulu sempozyumda, dünyanın en ünlü 3 estetik uzmanı, Türk meslektaşlarıyla bir araya geldi. Dün başlayan ve 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde de devam edecek, Acıbadem Kadıköy Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Özcan Çakmak başkanlığındaki sempozyumun ikinci gününde; Amerika’da “ünlülerin estetikçisi” olarak tanınan ve yüz estetiğinde sayısız operasyon gerçekleştiren Prof. Dr. Vito Qutela, yine yüz estetiğinde dünyaca tanınmış bir isim olan Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Başkanı Prof. Dr. Jonathan Sykes ve özelikle burun estetiğinde ses getirecek çalışmalara imza atmış Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Pietro Palma yüz estetiğindeki son trendleri anlatmaya devam ettiler:


Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde gerçekleşen sempozyumda konuşan ve ABD’de ‘ünlülerin estetikçisi’ olarak tanınan, Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Eski Başkanı Prof. Dr. Vita Qutela, tüm dünyada estetik yüz cerrahisi hakkında konuşmalar yapmak üzere davet edilen bir isim. Prof. Dr. Qutela, 30 Yaş grubundaki kişilerde yüz germe operasyonu yerine daha çok dolgu maddeleri gibi daha az girişimsel yöntemlerle oldukça güzel sonuçlar elde edilebildiğini belirterek şunları söyledi: “Orta yüz bölgesi genelde 35 yaşında sarkmaya başlıyor. Bu nedenle bazı hastalarda 35-40’lı yaşlarda orta yüz ameliyatlarına ihtiyaç duyulabiliyor. Bir de mini lift olarak adlandırılan, sadece cildin çekildiği işlemler de var. Bu yaşlarda bu yöntemler de uygulanabiliyor. 45 – 55 yaş grubu arasında ise derin dokularda da sarkma olduğu için, cilt ve yüzeyel dokuların çekilmesinin yanı sıra, derindeki dokuların ve kasların da çekilmesi, iyi sonuç verecek işlemler olarak görülüyor. Yaşlanma denilince sarkmaya yönelik işlemlerden bahsediliyor ama aynı zamanda yüzde hacim kaybı, kırışıklar ve ciltte kalite değişikliği oluyor. Dolayısıyla başarılı bir operasyon için her hastanın ihtiyacına göre estetik operasyonlarını lazer ve dolgu gibi yöntemlerle tamamlamak gerekiyor.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Pof. Dr. Jonathan Sykes ise, Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Başkanı ve yüz estetiği operasyonlarında oldukça ses getiren çalışmalara imza atmış bir isim. Prof. Sykes, 10 yıl öncesine göre estetik operasyonlarda beklentilerin doğal olanı istemek yönünde değiştiğini, çok yeni dolgu maddeleri geliştirildiğini belirtiyor. Bu tip maddelerle estetik operasyonlarında sarkmış olan cildin toparlanmasının yanı sıra yüzdeki volümün de eski haline getirilmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Jonathan Sykes, “Genç yaştakiler daha dolgun bir yüze sahipler. Orta yaştaki kişilerin daha genç görünmesi için yüze volüm kazandırmak gerekiyor”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder