Facebook

9 Nisan 2011 Cumartesi

Kara üzüm cildi güzelleştiriyor

Kara üzüm cildi güzelleştiriyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, ''Kara üzüm güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin de ana ürünüdür'' dedi.




Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, kara üzümün yapısında bulunan vitamin, mineral, potasyum, magnezyum ve demirin vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini söyledi.

Kara üzümün ayrıca cilt bakımı için büyük yararlar sağladığını belirten Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti: ''Kara üzüm, vücutta yağların erimesine yardımcı olarak cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlıyor. İçerdiği maddeler sayesinde güzellik iksiri olarak nitelendiriliyor. Bir salkım kara üzüm veya buna eş değer kurutulmuş kara üzüm, vücudu ve beyin hücrelerini zindeleştiriyor. Bir kilo üzüm, 1150 gram süt, 390 gram et, 300 gram ekmek ve 1200 gram patatese eşdeğerdir. Bu nedenle de bayanlar için en ideal rejim menüsüdür.''
Kara üzümün bilinenden çok daha fazla yararı bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Çelik, şöyle devam etti: ''İnsanlar kara üzümü sadece vücudun kan ihtiyacı arttığında tüketmeye başlıyor. Oysa kara üzüm başlı başına bir sağlık meyvesi. Kara üzüm güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin de ana ürünüdür. Daha da önemlisi kabuklarında bulunan resveratrol maddesi kansere karşı savaşmakta, antioksidan görevi sayesinde yağlı bileşiklerin kılcal damarlarda birikmesini engellemekte yani antikoagulant olarak davranmakta ve kanı sulandırarak koroner kalp hastalıklarına karşı insanları korumaktadır.''
Kara üzümün bazı karaciğer rahatsızlıkları ve kansızlık tedavisinde de etkili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, ''İçerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeksizin böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesine yardımcı olur'' diye konuştu. Prof. Dr. Çelik, kara üzümün, ayrıca alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumuna engel olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder