Facebook

30 Nisan 2011 Cumartesi

Doğal Saç boyası

Her ne kadar doğal özler içeren bitkisel saç boyaları piyasaya çıksa da bazılarımıza güven vermiyor. O halde çare ne? Şüphesiz ki evde hazırlayacağınız özel kına karışımı!



Saç boyamak bazı durumlarda hekimler tarafından hastalara yasaklanıyor. Mesela, sizin ya da çok sevdiğinizin başına lanet bir hastalık gelirse, tedavi sürecinde saçların boyanması sağlık açısından çok sakıncalı. Hatta hamilelikte de saç boyatmak maalesef bebek ve anne sağlığı açısından risk taşıdığından hamilelere saç boyama işlemi belirli aylarda özellikle yasaklanıyor. İşte bu tip durumlarda doğal saç boyalarını tercih edebilirsiniz deseler de "ya bir zararı olursa" korkusuyla başbaşa kalabiliyor insan. Eee o zaman saçlarınızın beyazlamasına izin mi vereceksiniz? Elbette ki hayır. Çok özel ve %100 doğal bir formülle bakımlı olmaya tam gaz devam...

Malzemeler:

200 gr kına
1 çorba kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı yoğurt
Kırmızı soğanın çıtır kabuğu
1/2 kadeh kırmızı şarap
2-3 demli poşet çay suyu (yarım bardak)
3 cevizin yeşil kabuğunun (varsa) kaynamış suyu
1 tatlı kaşığı rastık
1 patlıcanın kabuğunun suyu (yarım bardak)

Hepsini bir bardakta karıştırın ve saçınıza uygulayın. Bekleme süresi en az yarım saattir. Eğer açık bir saç rengine sahip olmak istiyorsanız, yoğurt ve zerdeçalın miktarını artırın. Yok ben daha koyu bir renge sahip olmak istiyorum diyorsanız da, rastık ve çayın miktarını artırın.

Saçlarınızı normal boyayla boyadıktan en az iki ay sonra kınalı doğal formülü kullanabilirsiz. Bu formülü uyguladıktan sonra da saç boyalarının aynı etkiyi göstermesini beklememelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder