Facebook

8 Nisan 2011 Cuma

Yüz estetiğinde Hokka burun isteyen kalmadı

"Hokka burun isteyen kalmadı"

Yüz estetiğini kimler yaptırıyor denince ilk akla kadınlar gelse de, gerçek farklı. Acıbadem Sağlık Grubu'nun davetlisi olarak ülkemize gelen ve ABD'de 'ünlülerin estetikçisi' olarak tanınan, Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Eski Başkanı Prof. Dr. Vita Qutela erkeklerin yüz estetiğine gösterdiği ilginin arttığını ve kadınlar kadar yüz estetiği yaptırdıklarını söyledi.
Acıbadem Sağlık Grubu’nun Fasiyal Plastik Cerrahi Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği “Estetik ve Plastik Yüz Cerrahisi’nde Yeni Yaklaşımlar” konulu sempozyumda, dünyanın en ünlü 3 estetik uzmanı, Türk meslektaşlarıyla bir araya geldi. Bugün başlayan ve 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde de devam edecek, Acıbadem Kadıköy Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Özcan Çakmak başkanlığındaki sempozyumun ilk gününde; Amerika’da “ünlülerin estetikçisi” olarak tanınan ve yüz estetiğinde sayısız operasyon gerçekleştiren Prof. Dr. Vito Qutela, yine yüz estetiğinde dünyaca tanınmış bir isim olan Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi
Başkanı Prof. Dr. Jonathan Sykes ve özelikle burun estetiğinde ses getirecek çalışmalara imza atmış Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Pietro Palma yüz estetiğindeki son trendleri anlattılar.
Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde gerçekleşen sempozyumda konuşan ve ABD’de ‘ünlülerin estetikçisi’ olarak tanınan, Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Eski Başkanı Prof. Dr. Vita Qutela, tüm dünyada estetik yüz cerrahisi hakkında konuşmalar yapmak üzere davet edilen bir isim. Prof. Dr. Qutela, artık estetik operasyonlarda kadın ve erkek sayısının birbiriyle eşitlendiğini, sadece bazı operasyonlarda bu dağılımın farklılaştığını belirterek şunları söyledi:

“Örneğin saç ekimi operasyonlarında hastalarımızın yüzde 75’ini erkek yüzde 25’i kadın. Burun ameliyatında ise durum tamamen farklı, çünkü burun estetiğini yaptıranların çoğunu kadın hastalar oluşturuyor. Yüzde yapılan estetik operasyonlarda ise kadın ve erkek oranının eşitlendiğini söylemek mümkün.”

"Ekonomik kriz estetikleri azalttı"
Konferansa konuşmacı olarak katılan Pof. Dr. Jonathan Sykes ise, Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Başkanı ve yüz estetiği operasyonlarında oldukça ses getiren çalışmalara imza atmış bir isim. Prof. Sykes, 10 yıl öncesine göre estetik operasyonlarda beklentilerin doğal olanı istemek yönünde değiştiğini, çok yeni dolgu maddeleri geliştirildiğini belirtiyor. 2008 yılında ABD’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle estetik operasyonların sayısında görülmemiş bir düşüş yaşandığını, buna karşılık çeşitli dolgu maddeleriyle yapılan estetik işlemlerde bir patlama yaşandığını söyledi.

"Hokka burun isteyen kalmadı"

Sempozyuma İtalya’dan gelen konuşmacı, Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Pietro Palma, özellikle burun estetiğinde son derece başarılı çalışmalara imza atmasıyla tanınıyor. İtalya’da burun ve yüz estetiği üzerine çalışan Prof. Palma, burun estetiğindeki son yenilikler ve trendleri belirleyen en önemli isimler arasında yer alıyor. Artık kadınların hokka burun istemediklerini, eskiden burun ameliyatlarında sınırlı bazı tekniklerin kullanılması nedeniyle hep birbirine benzeyen burunların ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Palma, “Hokka burun yaptırmanın modası geçti. Biz estetik cerrahları artık gelişen ameliyat teknikleri sayesinde, her hastamıza özel burun yapıyoruz. Bu nedenle sokağa çıktığınızda birbirine benzeyen burunlar görmüyorsunuz. Bir kişinin yüzüne ilk baktığınızda önce gözlerine ve dudaklarına bakarsınız. Kötü yapılmış bir estetik operasyon sözkonusuysa, bunun tam tersini yaparsınız. Kişinin burnuna odaklanırsınız. Oysa güzel olanı, kişinin tüm yüz hatlarıyla uyumlu olarak yapılan estetik işlemdir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder