Facebook

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Lolipop iziyle göğüs estetiği

"Eskiden memede 'ters T' şeklinde bir izle yapılan göğüs küçültme operasyonlarında artık 'Lolipop İzi'yle yapılan operasyonların popüler hale geldi. Bu iz göğsün doğal kıvrımına çok uygun ve kıvrım bölgesinde açılıyor ve operasyon sonrasında göğsün alt bölgesinde kaldığı için dikkati çekmiyor."
İri göğüslere sahip kadınlar, dış görünüşleri başta olmak üzere günlük yaşamlarında önemli sağlık sorunları yaşıyorlar. Bu nedenle pek çoğu küçültme operasyonu yaptırmayı tercih ediyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Canter, eskiden memede “ters T” şeklinde bir izle yapılan göğüs küçültme operasyonlarında artık “Lolipop İzi”yle yapılan operasyonların popüler hale geldiğini belirtiyor. Bu iz göğsün doğal kıvrımına çok uygun ve kıvrım bölgesinde açılıyor ve operasyon sonrasında göğsün alt bölgesinde kaldığı için dikkati çekmiyor.

Niçin tercih ediliyor?
Büyük göğsü olan kadınlar, bu özelliklerinden dolayı çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Bunların başında kamburluk geliyor. Orta yaş ve sonrası kadınlardaki göğüs küçültme operasyonları, kamburluğu önlüyor. Bu operasyonların önemli sonuçlarından biri de, genç kadınlardaki özgüveni arttırması.
Çünkü büyük göğüsler kadını hem şişman gösteriyor, hem duruş bozukluğu yaratıyor, hem de kişinin kendine güvenini azaltıyor. Doç. Dr. Halil İbrahim Canter, genç yaşta göğüs küçültme operasyonu yaptıran kadınların bunu estetik kazanç olarak da gördüklerini ifade ediyor. Genç kadınların bebek dünyaya getirdikten sonra büyük göğüslerin daha da büyümesi nedeniyle yaygın, yoğun sırt ağrılarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Dr. Canter, şunları söylüyor:

“Büyük memeyi küçültmek için ameliyat yapmak iskelet yapıyı rahatlatıyor, dermatolojik sorunları da ortadan kaldırıyor. Yeni teknikler sayesinde operasyon 2-3 saat sürüyor. Memeyi küçültmede kullanılan farklı teknikler var. Her hastada aynı tekniği kullanmıyoruz.”

Gençlerde göğsü şekillendirmek daha kolay

Büyük göğüslerin nasıl küçültüldüğü konusu hep merak konusu oluyor. Küçültme ameliyatları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Halil İbrahim Canter, şu bilgileri veriyor:

• Meme başındaki süt kanallarının meme ile bağlantısını olabildiğince korumaya çalışıyoruz.
• Meme başının dolaşımını sağlamaya özen gösteriyoruz.
• Meme başını olması gereken yere taşımayı hedefliyoruz. Çünkü iri memelerde meme başı da genişliyor, olması gereken noktadan aşağı kayıyor.
• Olabildiğince az iz bırakıyoruz.
• Hangi tekniği kullanacağımızda memenin büyüklüğü ve sarkma miktarı önemli. Ayrıca kadının yaşı, yandaş hastalık olup olmaması önem taşıyor.
• Genellikle genç yaşta memeye şekil vermek daha mümkün. Yaş ilerleyip meme dokusu azalıp yağ içeriği artınca şekillendirmek daha zor oluyor.
• Eski yöntemlerde memeye şekil vermek için deriye şekil vermeye çalışılırdı.
• Yeni trend, daha çok meme dokusuna operasyon sırasında şekil verip, deriyi de gergin olmadan kapatmak yönündedir.
• Meme iyileşme süreci yaklaşık 3-6 aylık dönemi kapsıyor, böyle olunca kalıcılık sağlanıyor. Bu nedenle hastalara iyileşmenin bir süreç olduğunu, ameliyat biter bitmez çok mükemmel görünen bir memenin geç dönem sonuçlarının iyi olmayabileceğini anlatıyoruz.

Büyük gögsü B ölçüsüne getirmek idealdir

Sütyen alırken arkasında iki numara yazıyor. 70-75-80-85-90 ifadesi sırt çevresinin ölçüsünü, A, B, C, D harfleri ise göğsün çevresinin ölçünü ifade ediyor. Kısacası göğsün kapladığı hacmin ölçüsü veriliyor. Kadınların estetik yapılırken beklentilerinin çok iyi sorgulanması gerekiyor. Bazı kadınlar dik olan ve küçük olmayan meme istiyor. Bazıları da iri halinin geçmesini ama çok da küçültülmemesini isteyebiliyor. Doç. Dr. Halil İbrahim Canter, memede B ölçüsünün ideal olduğunu, ancak her hastaya göre ideal tanımının değişebildiğini ifade ediyor. Çok uzun boylu, sadece göğsü büyük, geniş omuzlu bir kadına küçük göğüs yapmamak gerektiğini anlatan Dr. Canter, şunları söylüyor:

“Kadının genel fiziksel yapısına da bakarak, kendisiyle de paylaşarak hangi ölçünün yapılacağına karar vermek en iyisidir. Meme çok küçük olunca büyütmek için yağ enjeksiyonu ve protez uygulamak gerekebiliyor. Eğer hasta hacmi hala fazla buluyorsa, çok küçük oldu diyorsa onu büyütmek daha zor. Trend olarak bakarsanız meme büyütme hastalarında şikayet daha çoktur, meme küçültmede şikayet daha azdır. Estetik kaygıyla değil, fiziksel rahatsızlıkla beraber gelirler. Küçültmeyle birlikte sırt, bel ağrısı, dermatolojik sorunların düzelmesi gibi sorunlar da eş zamanlı giderilmiş olur.”

Masa başı iş yapanlar üç günde işine dönebilir

Estetik operasyon sonrasında göğse dren koyma ihtiyacının azaldığını, bazı hastalarda drenin daha kısa sürede çekilebiliyor. Bu sayede estetik operasyon sonrasında erkenden banyo yapma imkanı bulunabiliyor. Hastalara balensiz ve pamuklu bir sutyen giymesi, içine gazlı bezler koyması öneriliyor. Çünkü akıntı olabiliyor. İlk bir- iki hafta boyunca bu sutyenin devamlı kullanılması gerekiyor. Sutyenin balensiz olması önemli, balenli sutyendeki teller baskı yaparak meme altında çizgiler oluşturabiliyor. Estetik meme operasyonundan sonra işe ne zaman dönülebileceğini, kişinin ağrıya dayanıklılığının ölçüsü ve işinin ne kadar aktif olduğu belirliyor. Eğer kişi çok aktif bir iş yapıyorsa yaklaşık 10 gün dinlenmesinde yarar var. Eğer masa başı iş yapıyorsa anestezinin etkisi geçinceye kadar 48-72 saat içinde işine dönebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder