Facebook

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Uzun Süre Aynı Kozmetikleri Kullanmayın

Aynı marka kozmetik ürünleri, saç ve vücut şampuanını kullanmak; deride kepeklenme, kaşıntı, kızarma ve yanma ile kendini belli eden deri alerjilerine neden olabilmektedir.
Uzmanlar, insan cildinin hassas olduğunu ve özellikle kozmetik ürünleri sıkça kullanan kadınların bu ürünlerin seçiminde çok dikkat etmeleri gerektiğini söylemektedirler.
Çoğu kozmetik üründe, uzun süreli kullanım nedeniyle deride alerjiye yol açabilecek maddeler bulunduğunu ifade eden uzmanlar :

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de cilt ve saç bakımı ürünleri oldukça fazla tüketilmektedir. Bu sektör hızla gelişmekte ve sürekli yeni ürünler piyasaya çıkmaktadır. Bu tür ürünlerin taklitlerinden sakınmak gerekir. Bu konuda ciddi çalışan firmaların ürünleri tercih edilmelidir. Bu ürünler alınırken deri alerjisi yönünden test edilmiş olanların kullanılması uygun olur.”
Uzmanlar; uzun süreyle aynı marka kozmetik ürünün, saç ve vücut şampuanının kullanılmamasının gerektiğini ve bu ürünlerin kullanımında mutlaka 6 ayda bir marka değişikliğine gidilmesi gerektiğini kaydederek,
“Uzun süre aynı marka kozmetik ürünleri ile saç ve vücut şampuanını kullanmak deride kepeklenme, kaşıntı, kızarma ve yanma ile kendini belli eden deri alerjilerine yol açar. Bunu önlemek için, hangi ürün olursa olusun 6 ayda bir marka değişikliği yapmak gerekir. Ayrıca, deride görülen bu tür şikayetler, mutlaka bir uzmana gösterilmelidir” diye belirtiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder