Facebook

22 Mayıs 2011 Pazar

El ve ayakları şımartma zamanı

Kış boyunca kapalı kalan ayakları canlandırma vakti geldi. Soğuktan kuruyan eller ise nemlendirilmeye hasret. Profesyonel manikür-pedikür salonlarına gidebilir, kremlerden, peeling'lerden yararlanabilir, hiçbir şey yapamıyorsanız evde kendi spa'nızı kurabilirsiniz...
Uzun ve sıkıcı bir kışı geride bıraktık. Ayaklarımız kapalı ayakkabıların içinde epey rahattı. Ellerimiz ise her zaman göz önünde olduğundan “ne kadar kurudu, tırnaklarım ne kadar bakımsız” demekle yetindik ama onları her gördüğümüzde moralimiz de bozulmadı değil. Artık kaçacak yer kalmadı. Çok değil bir-iki hafta sonra ayaklarımız meydana çıkacak, ellerimiz ise zaten hep gözümüzün önündeydi. Artık bakım zamanı.


El ve ayak bakımı çoğu kadının aşina olduğu bir konu. Biz de Amerika’yı yeniden keşfe çıkacak değiliz. Yine de bazı bilgileri hatırlatmakta yarar var. Kuaförlerde yaptırmaya alıştığımız el ve ayak bakımı yavaş yavaş salonlardan çıkıyor. Tırnak bar adı verilen özel merkezler yalnızca el ve ayak bakımı konusunda hizmet veriyor. Onlardan biri olan The Nail Job’dan el ve ayak bakımında dikkat edilmesi gerekenleri dinledik.

El ve ayak bakımının olmazsa olmazı manikür ve pedikürde yeni trend tırnak etlerini kesmemek. Tırnak etinin kesilmesi tırnak sağlığı bakımından zararlı bir uygulama ve tırnağın beslenmesini, yağ ve nem dengesini koruyan bu eti kesmek tırnak yapısında bozulmalara neden oluyor. Tırnak eti kesildiğinde vücut bir reaksiyon gösteriyor ve giden tırnak etinin yerine yenisi çok daha sert olarak çıkıyor. Bu da çok kötü bir görünüme neden oluyor ve bir hafta geçmeden tırnaklarınızda manikürlü görünümden eser kalmıyor. Erkekler için durum daha kötü.
Erkeklerin cildi kadınlarınkinden daha sert olduğu için kesilen tırnak derisi daha çok sertleşiyor. Eski manikür yöntemi yerine önerilen kuru manikürde tırnak etleri bir çubuk yardımıyla geri itiliyor ve fazla tırnak derisi peeling’le atılıyor. Böylelikle tırnak eti kesilmemiş oluyor. Bir diğer konu ise törpü. Artık metal törpüler yerini kâğıt ve mineral törpülere bırakmış durumda. Metal törpü tırnağa zarar veriyor ve tırnak uçlarında mikro çatlaklara yol açıyor, sonrasında da yırtılmalara, çizgilere ve izlere…

Tırnak barlarda bu işlemler özel kremler ve solüsyonlar yardımıyla yapılıyor. Aynı uygulamayı evde, basit malzemelerle de yapabilirsiniz. Ellerinizi biraz şampuan ve limon koyduğunuz suda yumuşattıktan sonra tırnak etlerinizi bir tahta çubuk yardımıyla itin. Sonra bir tatlı kaşığı esmer şeker, iki-üç çorba kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı ve biraz da limonla hazırladığınız ev yapımı peeling’le hem elinizdeki, hem tırnak çevrenizdeki ölü derileri atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder