Facebook

20 Mayıs 2011 Cuma

Saç ekimi mağduru olmayın!

Saç ekimine mevcut saç dökülme durumu dikkate alınarak, ne kadar gerçekçi yaklaşılır ve ne kadar iyi bir cerrahi teknik kullanılırsa sonuç o kadar mutluluk verici oluyor




Saç ekiminin cerrahi bir işlem olduğunu, bu yüzden basite alınmaması gerektiğini söyleyen Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, “Sosyokültürel seviyesi çok farklı insanlar saç ekimi için başvuruyor ve doğal olarak bu insanlar, aynaya baktıkları zaman mutlu olmak istiyorlar” dedi. Günümüzde saç ekimi
yaptırdıktan sonra istediği sonucu alamayan ve mutsuz olan insanların sayısının arttığını söyleyen Kul, “Saçsız insanların halinden ancak gene saçsız insanlar anlar. Ancak yıllardır bu işi yapan biz plastik cerrahlar estetik bakış açımız ve tecrübemizle hastamızın beklentilerini öngörebiliyoruz. Saç ekimine, ne kadar gerçekçi yaklaşılır ve ne kadar iyi bir cerrahi teknik kullanılırsa sonuç o kadar mutluluk verici olur. Ayrıca unutulmamalıdır ki, saç ekim operasyonu bir ameliyattır. Dolayısıyla bu cerrahi girişimi yapabilecek imkânlara sahip, tıbbi açıdan yeterince donatılmış bir merkezde plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerekir” diye konuştu.
5 MADDEYE DİKKAT!
Dr. Zekeriya Kul, saç ektirecek kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini 5 maddeyle açıkladı:



1. Saçlarınızın döküldüğü bölgede aslında 10 binlerce saç vardı, dolayısıyla biz elimizdeki 8-9 bin saç teli ile hiçbir zaman eski saçlarınıza kavuşmanızı sağlayamayız. Ama doğru bir saç ekim tekniği kullanarak yaşınıza uygun bir saç çizgisi dizaynıyla daha küçük bir alana daha sık bir ekim yaparak mutlu olmanızı sağlayabiliriz. 2. Saç ekimi estetik bir ameliyattır, diğer estetik ameliyatlar gibi bunun da bir plastik cerrah tarafından yapılması gerekir. Eskiden olduğu gibi kendini saç ekim uzmanı diye ‘olmayan’ bir meslek erbabı olarak tanıtan, yapılan işleme ticari kaygılarla yaklaşan insanlardan ve merkezlerden uzak durulmalıdır.
3. Doktorunuz ile beklentilerinizi tam olarak ifade edebilmek ve doktorunuzun bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını tam olarak öğrenmek için defalarca görüşme yapın. Abartılı vaatlerde bulunan, günde 2-3 saç ekimi yapan merkezlere karşı dikkatli olun.
4. Saç ekimi pahalı bir estetik operasyondur. Maddi düzeyiniz bu işlem için uygun olana dek erteleyin. Aksi takdirde ticari kaygılar içinde indirimler, kampanyalar yapan merkezlerin etkisinde kalıp saç ekimi yaptırırsanız, ömür boyu telafisi olmayan kötü sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz.
5. Saç ekimi sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. İşlemin sonrasında kendinize 1 haftalık bir iyileşme süreci tanımalısınız. Bununla birlikte cerrahi teknik ne kadar iyi olursa işlemin o kadar uzayacağını, saç ekiminin 1 gün yerine 2 hatta 3 günde tamamlanması gerektiğini bilin. Saç ekimini basit bir işlem olarak gösteren ve işleme bakış açınızı basitleştirecek yaklaşımlara itibar etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder