Facebook

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Vücuduna silikon istemeyenlerin sevdiği estetik

Kadınlar estetiğe sıcak, silikona soğuk bakabiliyorlar. Vücudunda silikon istemeyenler için son yıllarda geliştirilen 'Lipivage Tekniği' kullanılıyor. Bu teknikte hastanın yüzüne ya da vücudunun herhangi bir bölgesine yine kendisinden alınan yağ, deri altına enjekte edilerek kontur ve dolgunluk kazandırılıyor.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Saray, bu yeni yöntem hakkında merak edilen soruları şöyle yanıtlıyor:

Lipivage nasıl uygulanıyor?


• Yöntem özel bir cihazla uygulanıyor.
• Cihazda hastadan liposuction sırasında yağ alınmasında kullanılan metal boru, basınca dayanıklı hortum da kullanılıyor.
• Bu ara parça sayesinde hastadan alınan yağ parçalanmadan ve cihazın haznesine geçmeden lipivage aletinin içinde birikiyor.
• Bu lipivage aleti iç içe geçen çok yüksek filtre yeteneğine sahip iki tane silindir sisteminden oluşuyor. Bu silindir sistemi hastadan yağ çekilmesinde kullanılan metal borunun ucuna bağlanıyor.
• Hastadan çekilen saf yağ, lipivage aletinin haznesinde birikiyor.
• Biriktikten sonra yağ emilimi durdurulup 15-20 saniye içinde fazla su ve diğer sıvılar boşaltılıyor.
• Daha sonra alınan yağ lipivage aletinden hastaya enjekte etmekte kullanılacak özel yağ enjektörlerine doğrudan aktarılabiliyor.
• Burada birkaç dakika bekledikten sonra dikey vaziyette alınan yağ dokusu, yağ enjektörleriyle hazır duruma getiriliyor.
• Hazırlandıktan sonra da enjeksiyonla, yüz veya herhangi bir bölgede birkaç mm’lik küçük deliklerden enjekte edilebiliyor.
• Yüze doğrudan yağ enjekte edilebilmesinde bir sakınca yok. Amerikan Plastik Cerrahi dergilerinde bu aleti kullanarak yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu yöntemle alınan yağ (diğer yöntemlere göre alınıp hazırlanan yağlara göre) yüzde 10-15 oranında daha fazla miktarda canlı yağ hücresi içeriyor.


Kullanılan maddeler çok önemli!

Lipivage yönteminde ameliyat sırasında bir cihaz kullanıyoruz. Hastaların bazıları özellikle silikon gibi yabancı bir cisim istemediğinden dolayı alternatif arayışlarına giriyor. Bizim kullandığımız yöntemde, kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu devreye giriyor.
Özellikle alternatif arayışında olanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü güvenilir olmayan silikon ve yağları kullanmak son derece sakıncalı. Bu maddelerin ciltte kullanılması çok büyük felaketlerle sonuçlanıyor; memede yaygın apse ve iltihaba neden olabiliyor. Çünkü bu yağların içinde mekanik, metal yağlarına benzeyen bazı içerikler bulunuyor. İngiltere’de bu yüzden iki hastanın memesi alınmak zorunda kaldı.

Dolgun kadınlardaki yağlardan yararlanıyoruz!
Günümüzde komplikasyon olasılığı az olduğundan dolayı hastanın kendi dokusuyla meme büyütülmesi estetiği, son günlerde daha çok tercih ediliyor. Ancak burada hastadan yeterli miktarda yağın toplanması önemli bir faktör. Yaklaşık 200-250 ml yağ alınıp enjekte edilmesi gerekiyor. Bu yağları da daha çok karın, bacak, popo bölgesinden alıyoruz. Çok ince kadınlarda yağ bulamadığımızdan bu yöntemi kullanılması mümkün olamıyor.

Avantajı nedir?
Lipivage sayesinde hastaya daha fazla yağ enjekte ediliyor. Diğer yöntemlerle enjeksiyon yapıldığında, yüzde 15-30 oranındaki erime oranı azalıyor, yağ vücutta daha uzun süre kalıyor. Çünkü yağ enjeksiyonlarında en önemli sorun kalıcılığın fazla olmamasıydı. Lipivage yönteminin en büyük avantajı kalıcılığı. Aynı zamanda yağ enjeksiyonu gibi yüze dolgunluk kazandırmakta kişinin kendi dokusunu kullandığımız için avantajlı olan bir yöntemi çok daha cazip ve yüz güldürücü hale getirmiş oluyoruz.

Yüzün hangi bölgelerinde kullanılıyor?
• Ağız çevresi kıvrımlarında.
• Bağ dokusundaki azalma ve çökmelerde.
• Elmacık kemiklerinin üzrerindeki yağ çekilmelerinde.
• Yüzdeki yağ erimelerinde.
• Travma sonrası yüz ve vücutttaki bağ-yağ dokusu erime ve kayıplarında.
• Hastanın anamotik yapısından kaynaklanan bazı doğal çöküntü ve doğal boşlukları doldurmakta.

Yöntem aynı zamanda trafik kazaları veya diğer travmalar sonrasında vücutta meydana gelen çökmeler, yaralanmalar sonucu oluşan kontor bozukluklarında oldukça uzun süreli ve tatminkar bir şekilde doldurmayı sağlayarak normale dönmeyi sağlıyor. Bunun yanı sıra son zamanlarda moda olan ve dünyada henüz her merkezde yapılmayan, yağ enjeksiyonu ile meme büyütme ya da eksik olan meme dokusunu tamamlama için de kullanılıyor.

Yağ enjeksiyonu meme büyütmede gelecekte avantaj sağlayabilir mi?

Yağ hücrelerinin içinde yüzde altı oranında çok yönlü değişim gösterebilen kök hücreler var. Zaman içinde bu kök hücrelerden çok daha kalıcı meme konturları elde edilmeye çalışılıyor. Yağı destekleyerek, yağın büyümesini ve kalıcılığını sağlamak amaçlanıyor. Silikon şu anda meme büyütmede geçerli altın standart. Fakat bazı hastalar kişisel nedenler, dini nedenler veya korku nedeniyle bunu istemiyor, tercih etmiyor. Yöntemin geliştirilmesi meme büyütmede gelecekte iyi bir alternatif olmasını sağlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder