Facebook

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Sarışınlara özel makyaj sırları

Dünyaca ünlü mineral makyaj markası Jane Iredale’in kurucusu Jane Iredale meslek sırlarını sarışınlara özel olarak paylaşıyor.
Sarışın da olsan esmer de olsan iyi bir makyaj için öncelikle iyi bir zemin hazırlaman gerek ki bu da cildin için doğru olan fondöteni seçmen anlamına geliyor. Ve fondöteni cilt tonuna göre seçmelisin saç rengine göre değil. Bunun yanı sıra çoğu kadın yüzünde güneş değmiş gibi bir hava yaratmak için bronzlaştırıcı kullanıyor. Fakat bunun alt çene hattında yarattığı renk far-kını hatırlatmamız gerekecek. Peki ten rengine uygun fondöteni nasıl seçeceksin? Alt çene hattında deneyerek; elinin üzerinde değil. Çünkü elinin rengi yüzünün renginden en az bir ton daha koyudur. Dolayısıyla elinin üzerinde ya da bileğinde aldığın sonuç senin teninle bütün olacak fondöten değildir. Eğer sen de birazcık bronzluk isteyenlerdensen toprak tonlarında ya da daha açık tonlarda bir göz farı ve allık uygula. Böylelikle küçük dokunuşlarla istediğin bronzluğa kavuşmuş olacaksın.
Önce Gözler

Doğru renkler özelliklerini gözler önüne serecek zira teninin kaldırmayacağı renk yok denecek kadar az. Fakat makyajını yapıp hiç makyaj yapmamış gibi solgun görünmek de var. Bu yüzden sen orta tonlarda renkleri tercih etmelisin; örneğin kahveler ve altın tonları tam sana göre. E.Funkhouser Işıltılı Farın 24 Carat altından hiç bir farkı yok neredeyse (Doğrudan satış 4729 TL) Daha koyularını ise yalnızca gece makyajında kullanmalısın.
Kahve veya bronz tonlarda bir eye liner gözlerini vurgulamanı tek bir hamleyle sağlayacak. Platin rengi saçlarda gri kahve tonlarında renkler son derece etkileyici. Daha derin renklerin teninde iyi bir etki yaratmayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Bu anlamda Bourjoıs Smokv Eyes Üçlü Göz Farı tam sana göre (Kozmetik mağazalarında 3360 TL). Fakat bu tür renkleri gözlerin dış köselerine uygulamanda fayda var. Rimelini sakın unutayım deme (Bourjobc Maskara 3090 TL) Koyu renklerle buğulu gözler yaratmak ekstrem renkler uygulamak veya retro bir tarz denemek senin elinde. Fakat bunun sana yakıştığından emin olmalısın. Eğer kırmızı veya lila renklerinde bir uygulama istiyorsan elmacık kemiklerinde hafife kaçman gerektiğini de unutma.
Dudaklara ne demeli?
Ne renk kullanırsan kullan sarışın olman dikkatleri üzerine çekmen demek. Bu yüzden doğal güzelliğini vurgulayarak ve bakışlarının derinliğini değiştirmeden yapacağın makyaj seni herkesten farklı kılacak.
Sıra dudaklar için doğru rengi seçmeye geldiğinde sarışımlar muhakkak yumuşak renklerde rujlar tercih etmelidir. Birçok açık renk seçeneğini kullanmak senin elindeyken kimi zaman güzel koyu bir rengi dudaklarınla bütünleştirmek isteyebilirsin. Gece dışarı çıkarken ya da önemli bir toplantıda can alıcı kırmızıların ya da fuşya tonlarının teninle ne kadar uyum sağlayacağına inanamayacaksın. Pastel’in fuşya rujundan fazlasıyla memnun kalacağına eminim (Kozmetik mağazalarında 799 TL). Günlük hayatında ise pastel renklerden uzaklaşmamaya çalış. “Bir şarışının kullanabileceği en uygun ruj rengi alt dudağın iç kısmında kalan bölgeyle eşit olmalıdır” diyor Jane Iredale. Bobby Brown Lip Crayon dudak kalemlerini bir kere denediğinde bir daha vazgeçemeyeceğinden emin olabilirsin (YKM mağazalarında 40 TL)
Saç tonun hangisi?
Eğer saçların platin tonlarındaysa elmacık kemiklerin için pembe bir allık dudakların için pembe kırmızı ve şeftali renklerinin ara tonlarında bir ruj kemik rengi gri ya da pembe tonlarda bir göz farı uygula.
Açık teninde saçların koyu kahve kalıyorsa; pastel tonlarından uzaklaşmamalı elmacık kemiklerine ve dudaklarına bu renklerle derinlik katmalısın. Gül rengi pembe kahverengi hem dudaklarında hem de elmacık kemiklerinde harika görünecek. Gözlerin için ise açık kahve ve sütlü kahve tonlarını tercih et. Eğer saçlarında kızıl balyajlar varsa; elmacık kemiklerin için ara kahve ve pembe kahve tonlarını tercih et. Dudaklarında şeftali açık kahve ya da kırmızı tonlarında bir ruj uygula. Gözlerde ise sütlü kahve ve yeşil tonları sana cok yakışacak. Sanşınsan saçlarının rengi hataları kolaylıkla gözler önüne sereceğinden makyajın kusursuza yakın olmalı. Dolayısıyla renklerin teninle uyumundan emin olman gerekiyor. Makyajın bittikten sonra mat bir görünüm için transparan pudra uygulamayı ihmal etme.
Elmacık Kemikleri
Yanakların şeftalimsi pembemsi tonlarda olmalı bunu aklından çıkarma. “Eğer allığını sürdüğünde bu renk sana biraz abartılı geldiyse transparan bir pudrayla rengi hafifletebilirsin. Bu allığının daha doğal ve teninle bütün olmasını sağlayacak” diyor ünlü mineral makyaj markası Jane iredale’in kurucusu Jane İredale. Oriflame Beauty ikili allık yüzünde doğal bir pembelik yaratacak (Doğrudan Satış 1490 TL)
Biraz daha sağlıklı görünmen gerektiğinde açık renklerde bir bronzlaştırıcı uygula. Fakat abartıdan uzak durmanı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder