Facebook

19 Mayıs 2011 Perşembe

Yanlış Kozmetik Ürün Kullanmanın Bedeli Ağır !

Yanlış Kozmetik Ürün Kullanmanın Bedeli Ağır !



Sağlıklı ve dayanıklı bir cilde sahip olmak için dermokozmetik ürünler kullanmak şart. Ama cilt tipinize uygun ürünler seçmezseniz, kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz..
Sonbahar ve kış mevsiminde cildimiz büyük dikkat ister. Ve her üç cilt tipinin bakım ihtiyaçları farklıdır. Kullandığınız kozmetik ürünlerini, cilt tipinize göre seçmek çok önemlidir. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Okan, özellikle kuru ve karma ciltlerde yanlış kozmetik ürün kullanımı nedeniyle akne ve egzema rahatsızlığının oluşabildiğini söylüyor.
KURU CİLDE TONİK YANLIŞ

Kuru cilt tipine sahip olanlar, özellikle kış mevsiminde büyük sorun yaşar. Nisandan mayıs ayına kadar iklimin kurutucu özelliğinden dolayı bu ciltlerin nemli tutulması gerekir. Bu cilt tipi için bakım önerileri şöyle sıralanabilir:
* Cildinizi kurutmayan nemlendirici kullanın.
* Sert temizleyicilerden ve antibakteriyel sabunlardan; kuruma, pullanma ve kepeklenmeye neden olacağı için uzak durun.
* Cildinizi kurutacağından tonik tercih etmeyin.
* Yazın hafif yağlı, kışın ve sonbaharda yoğun ve daha yüksek yağ içerikli nemlendirici kullanın.
* Nemlendiricinin üzerine yazın da, kışın da güneş koruyucu ürün sürün.
KARMA CİLDE İKLİM ETKİSİ
Karma cilt tipinde alın, burun, çene yağlı olurken, yanaklarda kuruluk görülür. İklimlerden çok etkilenir. Yazın yağlı bölgeler daha çok yağlandığından akne sorunu olur. Kış aylarında ise yanaklar çok kurur, gerilme pullanma, kızarıklık ve kaşıntı ortaya çıkar. Bu cilt tipi için bakım önerileri şöyle sıralanabilir:
* Mevsimlere göre kozmetik seçin. Sonbahar ve kışın, yanaklarınıza daha çok nemlendirici sürün.
* Akneli ve yağlı bölgelere kurutucu ürün kullanın.
* Temizleyici kullanırken alın ve burnu temizleyin. Toniği sadece T bölgesine sürün. Nemlendiriciyi ise yanaklara yoğun sürdükten sonra, kalan kısma, yani T bölgesine çok az sürün.
* Nemlendiricinin üzerine mutlaka güneş koruyucu kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder