Facebook

15 Mart 2011 Salı

Bebek Gibi Yumuşak Bir Ten İçin

Gergin bir cilt, kuru cilt için nemlemdirme , bebek gibi yumuşacık bir ten, ilgi çekici dekolte bölgesi için Suna Dumankaya’dan doğal bakım maskeleri. Her biri evde bulunabilir malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve uygunalabilir özellikte.
Gergin Bir Yüz için Maske
1 salatalık, 1 limon ve 1 elmayı sıkıp, karıştırın.
Bunların sularını cam bir şişeye koyun. Bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı alkol ve 5 damla lavanta ilave edin. İçerdiği vitaminler sayesinde cildi gerginleştiren ve gençleştiren bu toniği, 7 gün boyunca her sabah ve akşam cildinize sürün. Yüzünüzün nasıl sıkılaştığına ve gençleştiğine inanamayacaksınız.
Kuru Ciltler için Nemlendirme Maskesi
Eğer çok kuru bir cildiniz varsa, 1 tatlı kaşı ğı tereyağı ile 1 tatlı kaşığı balı iyice karıştırın. Bu maskeyi yaklaşık 30 dakika boyunca yüzünüzde, özellikle de göz çevrenizde bekletin. Dekolte bölgesine de uygulanabilen bu özel karışım, cildinizin B vitamini almasını sağlayacak ve nem kazanmasına yardımcı
olacaktır. Ayrıca her gün 1 adet havucu hafif zeytinyağında pişirip yemek de, kuruyan ciltlerin nem kazanmasını sağlar.
Dekolte Bölgesi için Maske
Çilek, elma, portakal, şeftali ve üzümü azar azar sıkıp, karıştırın. Bu kürle dekolte bölgenize masaj yapın. Karışımı 40 dakika boyunca cildinizde tuttuktan sonra, yıkanın. Bu karışım, vücudunuzun doğal yollarla vitamin almasını ve nemlenmesini sağlayacaktır.
Bebeksi bir Ten için Elmalı Maske
Malzemeler; 500 gram süt, 1 elma, 1 çorba kaşığı yulaf unu, 1 tatlı kaşığı bal
Sütü, blender’dan geçirdiğiniz elmalarıda içine atarak iyice pişirin. Diğer malzemeleri de karıştırıp, bu karışımı cildinize yayın. 30 dakika beklettikten sonra, yıkayın. Bu karışım cildinizin canlanmasını, yumuşamasını ve genç bir görüntü kazanmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder