Facebook

18 Mart 2011 Cuma

Sivilcelerden Kurtulmak İçin Evde Yapabilecekleriniz

Sivilcelerden Kurtulmak İçin Evde Yapabilecekleriniz

Hepimiz her zaman güzel olmak isteriz. Fakat şu da vardır bizlerde, yazın çok daha güzel görünmek…

Peki bizim için önemli olan sivilcelerden kurtulmak için neler yaptık???

Şunu mutlaka belirtmeliyim ki sivilce sadece birsebebe bağlanmamalıdır. 1 ürünün geçireceği düşüncesini kafamızdan atmalıyız ki sağlıklı bir güzelliğe kavuşalım. Sivilceye ortam hazırlayan çok etken vardır. Uykusuzluk, stres, yanlış ürün(sabun, krem, makyaj malzemeleri, vs…)

Bunun için küçük öneriler….

• Tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve ocağa koyun. O buhar oluşturana kadar sizde bu arada yüzünüzü yıkayın ve havlunuzu yanınıza alın. Buharlaşmaya başlayan suya başınızın üstüne havluyu koyarak eğilin ve 10 dakika bekleyin. Bunun düzenli yapılması cildinizin sıklaşmasına ve sivilce oluşturan ortamın zamanla yok olmasına yarayacaktır.

• 1 kaşık limon suyuna, 1 kaşık tarçın karıştırın ve sivilcelere sürün. Kuruduktan sonra yıkayın.

• Portakal kabuğunu rendeleyin ve havanda ezerek krem haline getirin, sivilcelere sürün. Bir süre sonra yıkayın.

• Bir diş sarımsağı ikiye kesin ve iç kısmını tam sivilcenizin üzerine surun. Bunun devamlı yapılması probleminizi ortadan kaldıracaktır.

• Eşit miktarlarda limon suyu ve gül suyunu karıştırın ve problemli bölgeye sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın. Bunun sıklıkla yapılmasının sonuçları da mükemmeldir.

• Olgun domatesi püre haline getirip sivilceli alana sürün ve l saat sonra yıkayın. Böylece gözenekleriniz küçülecek ve sivilce oluşumunu önlemiş olacaksınız.

• l kaşık sirkeye, bulamaç yapabilecek miktarda tuz ekleyin ve sivilcenizin üzerine sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın.

• Bir salatalık alın ve rendeleyerek püre haline getirin. Suyunu sıktıktan sonra cildinize uygulayın, bu şekilde gözenekleriniz ufalacak ve cildiniz ışıltılı bir görünüm alacaktır.

Not: Sivilcenin temiz havaya, iyota, bakıra ihtiyacı vardır. E Vitamini alın sigara ve içkiden, fındık, çekirdek gibi yiyeceklerden uzak durun. Bol bol su için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder