Facebook

20 Mart 2011 Pazar

Fondöten: Fondöten Nasıl Sürülür

 Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önem taşır. Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalı; cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek daha doğru olur. Fondötenin her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanması gerekir.

Uygulama:

1- Fondöten için ideal renk, doğal cilt tonunuzun 1- 1,5 ton açığıdır. Bu tonu yakalamak için en iyi yöntem alacağınız fondöteni çenenizde denemenizdir. Teninizle hiç bir ton farkı oluşturmuyorsa doğru rengi buldunuz demektir. Karar vermeden önce bir kez de gün ışığında kontrol etmeyi unutmayın.

2- Kompakt fondöten dışında tüm fondötenleri sürerken parmak uçlarınızı kullanın. Elin ısısı fondötenin akıcılığını artırdığı için hem cilde yedirmek daha kolay olur hem de dayanıklılığı artar. En önemlisi daha doğal bir görünüm sağlar. Uygulamadan önce fondöteni avucunuza alıp ısıtın. Yüzünüzün ortasından başlayıp kenarlara doğru uygulayın.

3- Profesyonel bir sonuç istiyorsanız, nemli bir sünger ile yüzün dışına doğru fondötenin üzerinden geçin. Hafif, belirsiz bir makyaj için sünger, daha etkili ve kapatıcı bir makyaj için ellerinizi kullanın.

4- Cildinize parmaklarınızla basınç uygulayarak ortadan kenarlara doğru tüm yüzünüze yayın. Boyun ve kulaklara doğru rengi iyice yedirin.

5- Fondöteninizin yüzünüzde bir maske gibi durmasını önlemek için alnınıza, burnunuza, yanaklarınıza ve çenenize benek benek sürün. Az miktar ile başlayın, gerekirse ilave edersiniz. Çok fazla miktar, sürülmeyi zorlaştıracağı gibi maske etkisi de yaratır.

6- Fondöteniniz fazla olduysa, evdeyseniz küçük bir süngeri suyla nemlendirin, üzerine bir parça nemlendirici krem dökün ve yüzünüzde bastırmadan dolaştırın. Evden çıktıktan sonra fark ettiyseniz, en yakın tuvalete gidin, ellerinizi ıslatıp yüzünüze hafif hafif vurarak teninizi nemlendirin ve bir kağıt mendili yüzünüze koyup fondöten fazlasını alması için bir kaç dakika bekleyin.

7- Diğer uygulamalara geçmeden önce fondötenin cildinize iyice oturması için bir süre bekleyin.

8- Yüzde renk bütünlüğü sağlamak için göz kapaklarınızın üzerine ve gözün alt kısmına da ( kirpiklere değmeden ) sürün.

Fondöteni yeni sürmenize rağmen sivilce veya göz altı halkaları tam kapanmamış olabilir. Bir kapatıcı ( concealer ) ile bu hataları düzeltmek gerekir.

Kusur Kapama:

Burnunuz uzunsa... Burun ucunuza koyu renk fondöten uygulayın. fondöteniniz kompakt fondöten olursa ve nemli süngerle uygularsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. fondöteni sınır yapmayacak şekilde iyice yedirdikten sonra küçük dokunuşlarla pudralayın.

Burnunuz genişse... Gölge ve ışığı kullanın: burnunuzun üzerine (burun kemiğiniz boyunca) daha açık tonda; burun kanatlarınıza ise daha koyu tonda fondöten sürün. Parmağınızla fondöteni iyice yayın ve 2 ton arasındaki sınırları yedirip yok edin, mat bir pudrayla pudralanın.

Çeneniz çok küçük ve içeri doğruysa...
Çenenize (dudak altınıza kadar) açık renk bir fondöten sürün. Bu çenenizin hacmini artıracaktır. Koyu ve parlak renkte rujlar kullanmayın, göz makyajınıza önem verin.

Çeneniz çok çıkıksa...
Çenenizin ucuna koyu renk bir fondöten uygulayıp pudralayın. Dudaklarınızı öne çıkaracak canlı renkte rujlar tercih edin, böylece çeneniz belirginliğini yitirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder