Facebook

20 Mart 2011 Pazar

Koku Kodları Renkler

Koku Kodları  

Renkler, “renk psikolojisinde” görsel duygular olarak biliniyor ve kişilerin o anki ruh halleri hakkında ipuçları veriyor.

Hangi renk koduna sahip olduğunu bilirsen, parfümünü seçerken zorlanmazsın. En beğendiğin renk aynı zamanda kişisel koku sırrını da ortaya koyar çünkü.



Yeşil; tazeliğin rengi

Modern renk semboliğinde yeşil tazelik, saflık ve doğallık olarak kabul ediliyor. Eğer sen de yeşil rengi sevenler grubuna dahilsen, o zaman koku seçimini turunçgiller, baharat ya da ağaçsı notalar arasından yapabilirsin.



Kırmızı; aşk, cazibe, öfke

Kırmızı, enerji ve yoğun duyguların rengi olarak öne çıkıyor. Gerçekten de bu renk, sinir sistemini harekete geçirmesiyle ünlü. Adrenalin salgısını artırıyor, kan basıncını hızlandırıyor, nefes alıp vermeyi sıklaştırıyor ve nabzı yükseltiyor. Kırmızı tutkunları, renk psikolojisinde çekici, dikkat çekici olarak tanımlanıyor. Koku literatüründe ise bu renk baharat ağırlıklı kokularda kendini ortaya koyuyor.



Mavi; suyun ve gökyüzünün rengi

Renk dilinde rahatlığın ve huzurun rengi... Maviyi en sevdikleri renk olarak işaretleyenler, içinde bulunduğu ruh haline ve hayallerine göre hareket edenlerden oluşuyor. Bu grubun koku seçiminde, parfüm bedenden ruha kadar ulaşmalı. Vanilya, badem, süt ya da pudralı çiçek türleri tam sana göre...



Pembe; hem romantik hem çekici

Gökkuşağının yedi tonu arasında, pembe en büyülü renk olarak bir adım öne çıkıyor. Çekiciliği ve romantizmi sembolize ediyor. Gül, yasemin ve orkide tüm bu duyguları harekete geçiren notalar arasında sayılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder