Facebook

19 Mart 2011 Cumartesi

Yaz makyajınız çıplak olsun

Yaz makyajınız çıplak olsun

Bu yaz sadelikten yana olanlar sevinecek çünkü sezon makyajında doğaya dönüş hâkim. En göze çarpan makyaj eğilimi, makyajsızmış gibi görünen bir cilt. Gözlerde ise suluboya oyunları dikkat çekiyor. Sezonun gözde parfümlerini ve kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri de derledik...
Yazın makyaj yapmak zordur. Sıcak ve nem nedeniyle yüzünüzdeki fondoten, gözünüzdeki kalem, dudağınızdaki ruj bile akar. Bu yüzden yaz aylarında makyaj yaparken dozu iyi ayarlamak, koyu renklere kaçmamak önemli. Zaten bu yazın makyaj eğilimlerinde koyu renkler, kalıp gibi bir makyaj ve dramatik bir görünüm yok. Yaz makyajının ana eğilimleri çıplak, temiz ve nemli bir cilt, gözlerde suluboya oyunları ya da gözleri pek vurgulamadan ortaya çıkarılan dudaklar...


Max Factor makyaj uzmanı Nur Toktay, lavanta, bebek mavisi, nane yeşili, pembe ve beyaz renklerden oluşan pastel makyajın bu sezon çok popüler olduğunu söylüyor. Uzun zamandır baskın olan koyu ve dumanlı gözlerin aksine gözlerde vurgu için pastel renkler kullanılacak. Özellikle gözkapaklarındaki renk geçişleri gözlerde suluboya etkisi yaratıyor. Bunun için iki veya daha fazla rengin tonlarından oluşan çoklu far paletlerini kullanabilirsiniz. Açık renkteki farı göz kapağının iç kısımlarına uygulayın. Göz kapağının dışına doğru ister aynı renklerin koyu tonlarını ister farklı renkleri uygulayın. Farklı renklerin geçişiyle yapılan gölgelendirme gözlerinize derinlik katacak. Gözler için önerilen bir başka makyaj uygulaması ise pembe ve mor renkler hatta eyelinerı mor renkte kullanabilirsiniz. Pembe ve mor gözlerinizi daha da belirginleştirir ve hemen her renk göze gider. Kirpik diplerine ise ince bir kalem ya da eyeliner uygulayarak etkili ve temiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Uçuk pembe ve şeftali tonlarda kullanacağınız bir allık da cildinizde duru bir etki yaratır. Dudaklarda ise doğal tonda pembeler yaz makyajının olmazsa olmazları arasında.

Gündüz makyajınızı basit uygulamalarla gece makyajına çevirebilirsiniz. Bunun için gündüz uyguladığınız göz makyajınızın üstüne eyelinerla hafif gölgelendirmeler yapabilirsiniz. Dudağınıza ise çok koyu olmayan bir kırmızı ruj sürün.

Bu yazın en önemli makyaj eğilimlerinden biri de “çıplak makyaj.” Temiz, nemli ve abartılmamış bir görünüm sunan bu eğilim yaz aylarında hayat kurtarıcı olabilir. Cameron Diaz'ın makyaj stilisti Gucci Westman bu etkiyi yaratmak için şu önerilerde bulunuyor: “Makyajda gerçek bir fark yaratmak için makyaj öncesi hazırlığa özel bir zaman ayırın. Ben, cildi makyaja hazırlamak için nemlendiriciyi takiben cilde parlaklık veren bir maske uyguluyorum. Daha sonra bir sünger yardımıyla cildi parlatıyorum. Bu, makyajın cilde yerleşmesini sağlıyor. Fondoteni ise bütün bir cilde uygulamaktansa yalnızca kızarıklıklara ve lekelerin üstüne sürüyorum. Bunun için parmakları kullanabilirsiniz. Parmaklar hem fondoteni ısıtıyor hem de cildin makyajı daha iyi özümsemesini sağlıyor. Yüzünüzün rengini eşitlemek için çeneye ve göz altlarına bir parça fondoten sürebilirsiniz. Daha iyi bir görünüm için farklı tonlarda birkaç fondotene yatırım yapmak da işe yarayabilir. Makyajı tamamlamak için cildinize uygun renkte bir allık uygulayın. Göz çukurlarında parlak tonlar kullanabilirsiniz. Küçük parmağınızı parlak tonda bir fara bandırıp göz pınarlarınıza dokundurun yeter...”



Parfümünüz baş ağrıtmasın

Yaz aylarında parfüm seçimi de önemli. Kokusunun hafif olması kadar parfümün dozu da önemli. Yazın parfüm kullanmanın ve seçmenin ipuçları şöyle:

-Parfüm alışverişine duyularınızın maksimum seviyeye çıktığı öğleden sonra çıkın.

-Parfümü satın almadan önce üstünüzde bir-iki saat kalsın. Böylece ürünün cildinizle girdiği kimyasal reaksiyonu ve kalıcılığını görebilirsiniz.

-Yazın parfümünüzün dozunu azaltın. Parfümünüzle baş ağrısına bile neden olabilirsiniz.

-Satış elemanından yardım isteyin fakat “yağmur ormanları”, “ıslak toprak kokusu” gibi tanımlamalara kanmayın. Aynı anda ikiden fazla parfüm denemeyin.

- Hamilelik döneminde parfüm satın almamaya çalışın. Hormonlar algılarınızı etkiler.

-Parfümü mutlaka duş aldıktan sonra kuru cilde uygulayın. Deodorant ve sabunla karıştırmayın. Yağlı bir cildiniz varsa parfümünüzü daha sık yenilemek zorunda kalabilirsiniz.

-Parfümü bilekteki nabız noktanıza, dizlerin arkasına, kulakların arkasına, ayak bileklerine ve dekolte bölgenize sıkın.

-Parfümü kıyafetlerinizin üstüne sıkmayın. İçeriğindeki alkol leke bırakabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder