Facebook

15 Mart 2011 Salı

Düğün öncesi botoks ve dolgu estetikler tercih ediliyor

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, evlenecek çiftlerin başta botoks ve dolgu olmak üzere, diş beyazlatmadan belini inceltmeye kadar, düğünden önce birçok operasyon yaptırdıklarını söyledi.
Düğün günü, kadın ve erkekler içinde hayatlarında tüm gözlerin üzerlerinde olduğu en anlamlı gün. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir bu özel güne hazırlıkta çiftlerin hangi cerrahi ve medikal müdahaleleri ne zaman tercih edip yaptırmaları gerektiğini açıkladı.

Bembeyaz dişlerle 'evet' demek için FDA onaylı Zoom 2 tercih ediliyor
Özdemir, FDA Onaylı Zoom 2 sisteminin, diş beyazlatma, gülme estetiğinde en hızlı yanıt alınan uygulama olmakla birlikte, doktor kontrolünde yapılması gereken, profesyonel görüş gerektiren özel bir uygulama olduğunu belirterek, "Özgüveni artıran, kişinin kendini daha rahat hissetmenizi sağlayacak 45 dakikalık bu uygulama en az iki yıl (doktor önerilerine uyulduğu takdirde) kalıcılık beyazlık getiriyor" dedi. Özdemir, bu yöntemin diğer beyazlatma yöntemlerine göre minimum hassasiyet, maksimum beyazlatma ve maksimum kalıcılık sağladığı için en güvenli seçenek olarak tercih edildiğini ve evlilik planları öncesi en sık tercih edilen uygulamalar arasında olduğunu söyledi.

Kepçe kulak operasyonu ile gönül rahatlığıyla gelin topuzu yaptırabilirsiniz

Çocuk yaşlarda yapılması tavsiye edilen kepçe kulak operasyonlarının Türkiye'de 20 yaş civarının daha sık yaptırdığını ifade eden Özdemir, bunu ailelerin problemin farkına geç varışı, operasyon kararını geç alışı ile açıkladı. Kepçe kulak ameliyatlarının büyük çoğunluğunun lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilen bir ameliyat olduğunu belirten Özdemir, genellikle 1.5-2 saat süren operasyon sonrası kişinin ayağa kalkıp dolaşabileceğini, eve gidebileceğini söyledi. Özdemir, operasyon yaptıranların iş hayatlarına 4-7 gün içinde dönebileceğini kaydetti.

Düğün ve balayı öncesi botoks ve dolgu yaptıranlar artıyor

"Düğünden birkaç gün önce bile yaptırabilen botoks ve dolgu işlemleri hem kadınlar hem de erkekler tarafından en çok tercih edilen kolay işlemlerden biri"
diyen Özdemir, "Özellikle düğünden 10 gün önce yaptırılması uygun. Olbotoks kırışıklık tedavisindeki kullanımının dışında terlemeye engel olmak için yapılan cerrahi olmayan pratik bir işlem" şeklinde konuştu.

Dekolte için göğüs estetiği

"Her kadın hayali olan gelinliği daha iyi taşıyabilmek, daha güzel görünmek ister. Bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunu düşünenler, gelinlik dekoltesi için meme operasyonunu tercih ediyor" diye konuşan Özdemir şöyle devam etti: "İstenilen gelinliği rahatça taşımak isteyenler; meme hacmi yeterli değilse meme protezi, memelerinde sarkma durumu söz konusu olan kişiler ise meme dikleştirme ve toparlama işlemlerini tercih ediyor. Göğüs büyütme ve dikleştirme operasyonlarının düğüne en az bir ay kala yaptırılması tavsiye ediliyor ve gündelik hayata dönüş için 7-10 gün süre veriliyor."

Bel ve basenler vaser liposelection ile inceltiliyor
Özdemir, uyguladıkları Vaser Liposelection'ın sadece yağ hücrelerini hedef alan, diğer dokulara zarar vermeyen bir yağ alma işlemi olduğunu ve ayak bileğinden boyuna kadar hemen tüm bölgelere uygulanabildiğini belirtti. Sonuçları ve güvenilirliği açısından özellikle kontur problemi olan hastalarına bu yöntemi önerdiğini ifade eden Özdemir, İyileşme sürecinin kısalığı ve liposuction ameliyatları sonrası görülebilen düzensizlikler, çökmelerin Vaser Liposelection sonrasında görülmemesi, ağrı, sızı ve morluklarınsa çok daha az oluşması bu yöntemin düğün öncesi tercihini artırıyor. Özellikle hareketli bir dönem geçiren ve düğün ertesi balayını deniz tatili ile değerlendirecek olanlar kontürünü bu yöntemle düzeltiyor" diye konuştu.

Büyük göğüslü erkeklerin sorununa çözüm

Erkek meme dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlanan jinekomasti'nin birçok nedene bağlı oluşabildiğini bildiren Özdemir, erkeklerde yüzde 50-60 oranlarında görünen fakat çözümü pek bilinmeyen bir rahatsızlık olan Jinekomasti'yi Özdemir "Yaklaşık 1-1,5 saat süren, hastanın gündelik aktivitelerinde çok fazla değişiklik yaratmayan ve iz bırakmayan cerrahi bir girişim" olarak tanımlıyor. Daha çok yağ aldırma yöntemi olarak bilinen liposuction'nın; jinekomasti tedavisi için de kullanılabildiğini ifade eden Özdemir, "Bu işlem sonucu erkekler yaklaşık 1 ay içinde kusursuz bir görünüme sahip olup günlük yaşantılarına devam ediyorlar" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder