Facebook

20 Mart 2011 Pazar

Dudak Şekillerine Göre Makyaj / Dudak Makyajı / Dudak Bakımı

Dudak Şekillerine Göre Makyaj /Dudak Makyajı / Dudak Bakımı

Ruj, makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminiz zevkinize, kıyafetinizin rengine ya da moda renklere göre değişse de dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurmalısınız.Dudaklarınız dolgunsa, yumuşak tonlarda mat rujları tercih edin. İnce ise, koyu renkli parlak rujlar kullanın.

Uygulama:

1- Rujunuza uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudak kaleminizin ucu iyice açık olmalı.

2- Dudağınızın her tarafını kalemle doldurun. Böylece hem rujunuzun ömrü uzayacak hem de silinmeye başladığında dudaklarınız cansız görünmeyecektir.

3- Artık rujunuzu sürebilirsiniz. Uygulamayı fırçayla yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

4- Kalıcılığını artırmak için ilk katı sürdükten sonra fazlasını kağıt mendille alın ve ikinci katı sürün.

5- Işıltılı görünüm için, dudaklarınızın tam ortasına renksiz bir parlatıcı dokundurun.

Kusur Kapama:

Dudaklarınız çatlamışsa: Ruj sürmeden önce nemlendirin ve çok koyu tonlar kullanmayın.

Dolgun dudaklar…
- Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün.

- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle üst dudağınızın doğal çizgisinin hemen altından, alt dudağınızın ise hemen üstünden çevreleyin.

- Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Mat rujlar tercih edin. Ruju fırça ile uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. ince dudaklar…

- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle doğal çizgisinin tam üstünden çevreleyin.

- Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Parlak ve açık renkler kullanın. Koyu renkler dudak hacminizi küçültür. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk veya parlatıcı sürün.


Asimetrik dudaklar…
- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle daha dolgun olan kısımda doğal çizgiye sadık kalarak; ince kısımda ise doğal çizginin üstünden çevreleyin.

- İki tarafın da eşit olmasına özen gösterin.

- Mat bir rujla dudaklarınızı boyayın. Dilerseniz, bir kat parlatıcı da sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder