Facebook

4 Haziran 2011 Cumartesi

Bikini Ağdası Yaparken Dikkat Edilecekler

Bikini bölgesine uygulamak için seçilecek ağda mümkünse pudralı ağda olmalıdır. Pudralı ağda kullanılmıyorsa ağda öncesi bol pudralama yapılmalıdır. Bikini bölgesi olarak adlandırılan bölge çamaşırın dışında kalan kısımdır. Genital bölgeye kesinlikle sir ağda uygulanmaz. Kasık bölgesi çalışılırken de hassas bölge olduğu göz önüne alınarak küçük parçalar halinde çalışması tavsiye edilir. Antibakteriyel bir jel ile temizlenen bikini bölgesine kılların çıkış yönüne göre ağda sürülür ve tek
hamlede, cilde paralel ve cilt alttan gerdirilerek kılların çıkış yönü tersine çekilir. Her ayrılan bölüm aynı şekilde çalışıldıktan sonra ağda kalıntıları çabuk emilebilen bir yağ ile temizlenir ve işlem allantoin, salatalık özü, gibi cildi yenileyen, nemlendiren ve yatıştıran maddeler içeren bir losyon ile tamamlanır.Ağda kağıdının 5- 10 cm boyunda dikine kesilmiş şeritler halinde olması tavsiye edilir.
Eğer ağdayı ilk kez yapacaksanız evde yapmamanızı öneririz. Çünkü bikini bölgesi çok hassastır ve canınız yanacaktır. Buna alışana kadar ilk birkaç seferde kuaföre gitmeniz daha akıllıca olacaktır. Peki bunun sakııncaları yok mudur?
Bikini Ağdasından Enfeksiyon Kapılır Mı?
Evet! Bu şu şekilde gerçekleşebilir: San Franciscolu Uzman Dermatolog Kathy Fields, “Uygulama yapılacak bölge ağdadan önce iyice temizlenmemişse, kıl kökü iltihaplanması (folikülit) ortaya çıkabilir. Burada yavrulayan bakterilerin büyümesi, nadiren de olsa staph veya E.koli kaynaklı ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.” diyor. Kendini korumak adına, gittiğin salonda anti bakteriyel sabun kullanıldığına dikkat et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder