Facebook

15 Haziran 2011 Çarşamba

Ramazanda formda kalmak için...

Ramazan ayının gelmesiyle alınan fazla kilolarla birlikte beslenmeyle ilgili bilgi veren spor eğitmeni Özgür Güngör, Ramazanda lezzetli yemeklere karşı kilo almamak için güne spor ile başlanmasını önerdi.
Life Fitness Türkiye Distribütörü EKS'nin spor eğitmeni Özgür Güngör,
Ramazanda kilo almamak neler yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Güngör, Ramazanda kilo almamak için sabah erken ve iftar sonrası egzersiz yapılması ve fitness cihazlarını kullanılması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayında formda kalmanın sağlıklı şekilde egzersiz yapmakla mümkün olabileceğini anlatan Güngör, özellikle sabah yapılan sporun yağ yakımında katkısının büyük olduğunu belirtti. Sadece spor salonlarında egzersiz yapılmayacağını evde de fitness cihazları ile rahatlıkla egzersiz yapılabileceğini belirten Güngör, ramazan ayında insanların neden kilo alma eğiliminde olduğunu şöyle açıkladı:
"İnsanlar oruç tutarken fiziksel aktivetelerini artırmak istemezler, açlığa yenilmemek için yaparlar bunu ama bu sefer de metabolizma yavaşladığından kilo alımı kolaylaşır. Metabolizmayı tembelliğe sevk etmemek için bu dönem iftarı öğünlere bölerek birden ve çok yememek gerekiyor. Ayrıca sportif aktiviteleri Ramazan'da yavaşlatmamalısınız. Bunun için iftarı hafif yemeklerle açmak ve ardından bir saat tempolu yürüyüş ve bisiklet sporu doğru olacaktır. Ayrıca sabah yapılan spor da çok faydalıdır. Çünkü bu zaman diliminde yapılan spor, yağ depolarınızın kullanılmasını, yağlarınızın erimesini sağlar."

Zayıflatıcı hormonlar sabah salgılanıyor
Zayıflatıcı hormonların sabah salgılandığını kaydeden Güngör, ramzan ayında ne tür egzersizler yapılabileceğine ilişkin ise şunları söyledi:
"Güne spor yaparak başlarsanız yağ metabolizmanızı harekete geçirirsiniz. Gece boyunca karbonhidrat depolarını boşaltan vücudumuz, yeterli enerji sarfı için yağ depolarına başvurur. Bu sırada 'adrenalin' ve 'glukagon' gibi aynı zamanda zayıflatıcı özellik taşıyan hormonlar salgılar. Yağ yakımını sağlayan en ideal spor türü yürüyüş, bütün vücudu harekete geçiren egzersizdir, buna ek olarak koşu ve yüzme de ramazan ayı içinde rahatlıkla yapılabilir."

Evde de formunuzu koruyabilirsiniz
Spor salonlarına gidemeyen fakat formda kalmak isteyenler için ise önerilerde bulunan Güngör, evde egzersiz yapmak isteyenler için koşu bandı ve cross trainer gibi cihazların nabız, yakılan kalori ve tempoyu ölçmede maksimum fayda sağladığını dile getirdi.Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder