Facebook

15 Haziran 2011 Çarşamba

Estetik ve Güzellik / Meme Büyütme

Estetik ve Güzellik / Meme Büyütme

MEME BÜYÜTME
Meme, kadınlığı simgeleyen, erojen organlardan birisidir. Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Ancak memelerin tek ya da çift taraflı gelişme geriliği ya da gebeliği takiben kilo verme sonucu, memelerin hacmi normalden daha küçük olabilir. Bu gibi durumlarda memeyi, büyültmeye ve dolgunlaştırmaya yönelik yapılan girişimler ile daha dolgun, daha iri, estetik olarak daha güzel görünümlü meme oluşturmak mümkündür. Büyütmenin oranı, kişinin arzusu, mevcut memenin durumu ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak belirlenir. Dolgunluğunu yitirmiş, gevşemiş ve ileri derecede sarkmış olan memelere, tek başına protez yerleştirme ameliyatı uygulandığında gevşemiş olan meme dokusu, protezin üzerinden yine sarkma yapabilir. Bu tür memelerde protezin yerleştirilmesi ameliyatına ek olarak meme dikleştirme ameliyatı da yapılmalıdır.

MEME PROTEZLERİ

Meme büyütmek için kullanılan materyal, silikon protezlerdir. Silikon vücut için zararlı bir madde değildir. Silikon inert bir maddedir, yani vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez, moleküler yapısı değişmez. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir.

Protezler içinde bulundurdukları maddeye göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Serum fizyolojik içeren protezler

2. Silikon içeren protezler

Protezler, şekillerine göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Yuvarlak protezler: Yarım küre şeklindedirler. Yerleştirildikten sonra memenin üst yarısında da dolgun bir görünüm oluştururlar.

2. Anatomik (damla şeklinde) protezler: Damla şeklindedirler. Şekilleri, memenin doğal şekline daha uyumludur. Yerleştirildikten sonra memenin alt yarısında dolgun bir görünüm oluştururlar.

Kliniğimizde, FDA (American Food and Drug Administration) tarafından onaylanmamış protez tipleri kullanılmamaktadır.

PROTEZLERİN YERLEŞİM YERLERİ

Meme, yağ dokusu ve süt bezlerinden oluşmuştur. Memenin altında, meme ile göğüs kafesinin arasında göğüs kası bulunur. Protezler, ya meme ile göğüs kasının arasına yani kas üzerine, ya da göğüs kası ile göğüs kafesi arasına yani göğüs kası altına yerleştirilebilir.

PROTEZ YERLEŞİMİ İÇİN GİRİŞ YERLERİ

Protezler göğüs bölgesine 3 farklı yerden girilerek yerleştirilebilir:

1- Meme başı çevresi

Ameliyat kesisi, meme başı çevresinin koyu renkli bölgesinin çevresinde, yaklaşık 4 cm. uzunluğunda yarım çember şeklindedir. Meme başı çevresinden kesi yapıldığında protezin yerleştirileceği bölgeye, süt bezleri kesilerek ulaşılır, protezin yerleştirileceği bölgeye ulaşmak için süt bezlerinin kesilmesi, olası bir doğumdan sonra emzirmeyi olumsuz etkileyebilir, meme başının duyusunu sağlayan sinir etkilenebilir, bu durumda meme başında geçici ya da kalıcı uyuşukluk oluşabilir. Ameliyat kesisi, meme başının çevresinde silik bir iz bırakarak iyileşir.

2- Meme altı kıvrım çizgisi

Meme altı kıvrım çizgisi üzerinden, ya da bu kıvrımı oluşturacak çizgi üzerinden 4 cm. uzunluğunda kesi yapılır. Ameliyat kesisi, meme altı kıvrım çizgisinde silik bir iz bırakarak iyileşir. Meme altı kıvrım çizgisinden girerek protez yerleştirildiğinde süt bezleri zarar görmez, olası bir doğumdan sonra emzirme problemi oluşmaz, meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali daha azdır. Bu nedenle meme başının uyuşukluğuna sık olarak rastlanmaz.

3- Koltuk altı

Koltuk altında, derinin katlandığı çizgiler üzerinden 1.5-2 cm. uzunluğunda bir kesi yapılarak, memenin altına doğru uzanan bir tünel hazırlanır ve protez bu tünelden yerleştirilir. Protezler, bu yolla genellikle göğüs kasının altına yerleştirilirler. Protez, bu yolla bilhassa kas altına yerleştirildiğinde infeksiyon riskini oldukça azaltır. Ameliyat kesisi koltuk altında olduğu için, meme bölgesinde ameliyat izi olmaz. Koltuk altındaki ameliyat izi ise kıvrım çizgileri içinde kaldığından dolayı zamanla kaybolur. Bu yolla yapılan girişimin süt bezlerine hiçbir etkisi yoktur. Olası bir doğumdan sonra emzirme sorunları ortaya çıkmaz. Meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali çok azdır. Bu nedenle meme başının uyuşukluğuna sık olarak rastlanmaz.

Ameliyatın sonucunu etkileyen kişisel faktörler:

* Memelerin mevcut büyüklüğü

* Meme tabanının çapı

* Meme dokusunun kalınlığı, gevşekliği, dolgunluğu

* Memede sarkıklık olması

* Göğüs duvarının şekli

* Memelerin asimetrik olması

* Derinin elastikiyeti

* Meme gelişimindeki şekil bozuklukları

Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen bir kişinin, doktoru ile karşılıklı görüşmesi gereken 3 konu vardır: 1- Uygun protezin seçimi 2- Ameliyatın giriş yeri 3- Protezin yerleşim yeri. Bu konular hakkında ihtiyacınız olan daha ayrıntılı bilgi, olası riskler ve her seçeneğe ait avantajlar ve dezavantajlar görüşme sırasında sizinle tartışılacaktır. Kliniğimizde, meme büyütmeye yönelik girişimlerde kullanılacak silikon protezin cinsi ve uygulanacak operasyonun tekniği, kişilerin tercihi dikkate alınarak belirlenir.

Ameliyat, tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılır ve tercih edilen tekniğe göre 1-3 saat sürer. Hasta, aynı gün ya da ertesi gün hastaneden ayrılabilir. Göğüs bölgesi, yaklaşık 1 hafta bandajlı kalır. Gizli dikiş uygulandığı için deri yüzeyinde dikiş yoktur. Ameliyat olan kişiler, 5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşirler.

Meme büyütme ameliyatları ile hem daha dolgun ve güzel görünümlü göğüslere ve daha orantılı bir vücut şekline kavuşacaksınız hem kendinize olan güveninizi de arttıracaksınız.

Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Meme Büyütme

Gelişimsel olarak, genetik ya da doğum sonrasında küçülmeye bağlı göğüslerin normalden küçük olması durumu, silikon meme protezi kullanılarak meme büyütme ameliyatı ile düzeltilebilir. Meme büyütme amacıyla piyasada ya da internette satılan krem ilaç gibi uygulamalardan kaçınmanızı öneririm. Bu krem ya da ilaçların etkisi olsa dahi geçicidir ve bir ilacı ömür boyu kullanmanın yan etkilerini ve zararlarını tahmin edebilirsiniz. Meme büyütme amacıyla kullanılan silikon jel meme protezi kullanımına Amerikan FDA kuruluşu tarafından da izin verilmiştir.

Silikon jel dışında serum yani tuzlu su dolu protezler de kullanılmaktadır. Burada söylemem gereken, bu protezlerinin dış kılıflarının yine silikon yapısında olduğu, farklarının içindeki madde olduğudur. Ancak tuzlu su dolu protezlerin birçok olumsuz tarafı vardır. Öncelikle bu tip protezler ısı iletir. Bu nedenle sauna gibi sıcak bir ortamda göğüste sıcaklık hissedilir. Silikon jel de ısı iletimi sıfıra yakındır. Su dolu protezlerde zamanla buharlaşma olabilir, protezden çalkalanma sesi gelebilir.

Silikon jel protezin kıvamı meme dokusu kıvamındadır. Bu nedenle dışarıdan dokunmakla anlaşılamaz. Ancak protezin üzerinde belli kalınlıkta bir doku bulunması gerekir. Bu doku kalınlığının enaz 2 cm olması gerektiği yayınlarda ve araştırmalar sonucunda bildirilmiştir. Meme dokusu kalınlığı 2 cm den az olanlarda bu nedenle protezin kas arkasına konması tercih edilir. Ancak kas arkası uygulamalarda göğüs kasının alt ve iç yapışma yerlerinin yeteri kadar kesilmesi gerekir. Aksi halde kas, protezi yukarı itebilir.

Meme dokusunun yeterli kalınlıkta olduğu durumda kas üzeri ya da meme arkasına konması tercih edilir. Böylece göğüs kasına zarar verilmemiş olur. Başarılı bir meme büyütme ameliyatı için silikon meme protezinin meme başını merkez alması gerekir. Protez yukarda kalırsa, meme başı aşağı bakar ki estetik olarak kötü bir görünüm oluşturur.

Meme estetiği meme büyütme ameliyatı için üç değişik kesi vardır. Bu kesilerden protez meme arkasına yerleştirilir. Bunlardan biri olan koltukaltı kesisini ben tercih etmiyorum. Bu kesi ameliyat bölgesine uzak olduğu için protez için hazırlanacak cep yetersiz olabilir, kanama kontrolü yetersiz kalabilir. Kanama ameliyat sonrasında kapsül oluşumunu arttıran bir faktördür. Kapsül kalın ve sıkı olursa, meme şekli bir küre şeklini alır. Bu da tabanı dar hareketsiz çirkin bir meme oluşmasına neden olur.

Diğer kesi yeri meme başı halkasıdır. Bu kesi en az iz bırakandır. Buna karşılık çok az da olsa meme başı halkasında his kaybı riski vardır. Bu risk, meme altı kesisinde yoktur. Buna karşılık meme altı kesisinde biraz daha belirgin bir iz kalır. Meme büyütme ameliyatında konan protezin teorik olarak dayanıklılığı ömür boyudur. Ancak ameliyattan 10-15 sene sonra bazı hastalar, teknolojik gelişmeye bağlı olarak geliştirilen yeni bir protezin konmasını istemektedirler. Protez ancak duvarında yırtılma olursa değiştirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder