Facebook

15 Haziran 2011 Çarşamba

Güzelliğin baş tacı: Çikolata - Çikolata maskesi

Çikolata

Kim demiş çikolata sivilce yapar diye... Bırakın cilde zarar vermeyi, artık kozmetik dünyasının baş tacı konumunda.


Çikolata, neresinden bakarsanız bakın sihirli etkilere sahip. Her geçen gün yeni bir faydası keşfedilen çikolatayla ilgili son keşiflerden biriyse cilt üzerindeki olumlu etkileri. Örneğin, bitter çikolatada bulunan kakao (içeriğindeki flavanol maddesi sayesinde) cildinizin dokusunu güzelleştiriyor, kan akışını düzenliyor.

Hatta güneş ışıklarının zararlı etkilerine karşı cildinizi belli bir ölçüde korumaya da yardımcı. Çikolatanın içeriğindeki kakao yağı çok iyi bir nemlendirici. e-kolay'ın haberine göre cildi yumuşatmakla kalmıyor, derin olmayan kırışıklıkları giderebiliyor. Amerika'da yapılan bir araştırma tüm bunları doğrular nitelikte. Araştırmada bir grup kadına 12 hafta boyunca her gün bitter çikolata (flavanol miktarı 329 mg) yedirildi. Çalışma sonunda, öncesiyle kıyaslandığında kadınların çok daha az cilt kuruluğu çektikleri, ciltlerinin daha yumuşak ve pürüzsüz olduğu gözlemlendi. Ayrıca düzenli kan akışı sayesinde ciltlerinin alt tabakalarının kalınlaştığı ve güneşe karşı daha korumalı bir hale geldiği görüldü.

Çikolatanın olumlu etkilerinin farkında olan kozmetik firmaları da boş durmuyor. Son zamanlarda çikolatalı bakım ürünlerine sıkça rastlıyoruz. Bu ürünlerde çikolata, soya ve badem gibi bitkisel yağlarla birleştiriliyor ve etkisi artırılıyor. Spa ve güzellik merkezleri de çikolatayı sıkça kullanıyor. Sıcak çikolatayla yapılan vücut maskelerini deneyenler bunun son derece iyi geldiğini söylüyorlar. Çikolatada bulunan polifenoller cildi besliyor, pembemsi güzel bir renk almasını sağlıyor.



Sıcak çikolata masajı

Bir başka yöntemse sıcak çikolata masajı. Ciltte peeling etkisi yaparak teni yumuşatıyor, pürüzsüzlük sağlayarak hücre yenilenmesini aktive ediyor. Beyaz çikolatada bulunan buriti yağı ve E vitamini yaraları iyileştirici özelliğe sahip. Hücresel dolaşımı arttırıyor, kırışıklıktan hafifletiyor ve sarkmaları toparlıyor. Sütlü çikolatada ise fındık yağı ve badem yağı bulunuyor. Uygulaması da son derece basit ve keyifli, önce vücuda peeling yapılıyor; ardından tercih edilen seçenek tüm vücuda uygulanıp 20 dakika bekletiliyor. Uygulama sonrasında vücut yıkanıyor ve yoğun nemlendirici ile masaj yapılıyor. Size de yumuşacık cildinizin ve nefis çikolata kokusunun tadını çıkarmak kalıyor.

Çikolata maskesi

Malzemeler: Yarım su bardağı kakao, 1 çorba kaşığı süt kreması, 1 tatlı kaşığı bal

Uygulanışı: Malzemeleri iyice karıştırıp vücudunuzun istediğiniz bölgesine sürün. 15 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Birkaç uygulamadan sonra cildinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder