Facebook

11 Haziran 2011 Cumartesi

Göğüs Küçültme Ameliyat Dışında Yöntemler

Göğüs Küçültme Ameliyat Dışında Yöntemler

Estetik Cerrahi branşında göğüs küçültme ameliyat ile yapılan bir işlemdir. Hastalardan gelen mektuplarda ameliyat dışında göğüs küçültme yöntemi olup olmadığı son zamanlarda oldukça fazla soruluyor. Bazı estetik cerrahlar göğüs küçültme ameliyatı yerine liposakşın yani yağ alma yöntemi ile göğüs küçültme yapmaktadırlar. Ancak bu yöntemin birçok yetersiz ve olumsuz tarafı vardır. Liposakşın vakumla yağ alma işlemidir. Yani meme dokusu için yağ alınması temeline dayanmaktadır. Ancak meme içeriğinin bir kısmı yağ dokusudur. Büyük kısmı süt bezleri ve süt kanallarından oluşan meme dokusudur ki bunları liposakşın yöntemi ile almak olanaksızdır.

Diğer bir konu, büyük göğüs aynı zamanda sarkmış durumdadır. Yani meme başı olması gereken yerden çok daha aşağıdadır. Liposakşın yönteminde meme dikleştirme yapılmadığı için meme yine sarkık kalacaktır. Liposakşın yapılmasının nedeni göğüs küçültme sırasında çok az iz kalmasıdır. Ancak liposakşın ile göğüs dikleştirme ameliyatı yapılacaksa, bu defa göğüs küçültme ameliyatı ile kalacak olan izlerin aynısı oluşacaktır. Kısacası liposakşın yönteminin göğüs küçültme ameliyatına hiçbir üstünlüğü yoktur.

Bunun dışında kremler ilaç, göğüs üzerinin sıkıca bağlanması gibi yöntemler hiçbir küçültme sağlamaz. Günümüzde estetik ameliyat yöntemleri ve dikiş materyalleri çok gelişmiştir. Bunlarla eskisine göre daha az iz bırakmak mümkün olmaktadır. Ancak bilinmesi gereken, tüm ameliyat kesilerinin iz bırakacağıdır. Mutlaka insan derisinde her kesi iz bırakır. Bu izin kimde ne kadar kalacağı önceden bilinemez. Ancak örneğin esmer tenli insanlarda iz daha çok kalmaktadır. Bunun dışında izi arttıran bir diğer faktör gerginliktir. Bir yara ne kadar gergin kapatılırsa, iz olgunlaştığında o kadar fazla olacaktır.
Güzellik Sırları , Güzellik Oyunları Estetik - Plastik Cerrahi( Estetik,Cilt - Saç Bakımı,Makyaj,kozmetik,Egsersiz )

1 yorum:

  1. Meme Küçültme Ameliyatı hakkında çok faydalı ve işe yarar bilgiler mevcut elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil